Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

«Ласкаво просимо у «Карельський окатиш». Зіткнувшись через війну з дефіцитом кадрів у РФ окупанти шукають їх на Херсонщині

khersondaily.com

 «Ласкаво просимо у «Карельський окатиш». Зіткнувшись через війну з дефіцитом кадрів у РФ окупанти шукають їх на Херсонщині

«Ласкаво просимо у «Карельський окатиш». Зіткнувшись через війну з дефіцитом кадрів у РФ окупанти шукають їх на Херсонщині

Через затяжну війну окупанти стикнулися з гострим дефіцитом кадрів на російських підприємствах. Знайти потрібних людей вони сподіваються в Херсонській області, в якій самі загарбники досі відчувають нестачу вчителів, вихователів, лікарів, «чиновників» та інших спеціалістів. Замість того, щоб вирішити проблему з кадрами в цьому регіоні, вони запрошують мешканців Херсонщини працювати в розташованій в більше ніж 2 тисячах кілометрах Карелії.

Про це повідомляє

Центр журналістських розслідувань

.

Відділення окупаційного «Центра занятости населения Херсонской области» в Нижньосірогозькій громаді Генічеського району розмістило оголошення про пошук кадрів підприємствами північної Республіки Карелія РФ. Нижньосірогозців чекають на підприємствах «Руслан ​Надвоицы», АТ «Карельський окатиш», що входить до групи компаній «Северсталь» російського олігарха і друга Путіна Алєксєя Мордашова і ТОВ «Сортавальський дробильно-сортувальний завод», на який Україна вже наклала санкції.

Запрошують нижньосірогозців і до ТОВ «Ліварний завод Петрозаводскмаш» і його філіалу АТ «АЕМ-технології». Це – одне з найбільших машинобудівних підприємств у РФ, що є виробничим майданчиком для російської державної корпорації «Росатом», яка бере участь в окупації Запорізької АЕС і контролює постачання електроенергії на окупованих українських територіях.

Водночас на самій окупованій частині Херсонщини загарбники досі відчувають величезний брак кадрів. Через нестачу лікарів, вчителів, вихователів і рядових «чиновників» вони змушені шукати їх за оголошеннями у соцмережах і завозити працювати вахтовим методом «гастарбайтерів» з Росії. А в більшості випадків окупантам нічого не залишається крім як призначати на вакантні посади абсолютно випадкових людей без досвіду роботи і без освіти.

Але значно більше окупанти переймаються нестачею людей в самій Росії. Адже після оголошення Владіміром Путіним мобілізації в 2022 році більшість російських компаній втратили працівників на користь армії та оборонних заводів.

За даними Bloomberg

, одного з провідних фінансових інформаційних агентств світу, російська економіка зараз потребує рекордних 2,3 мільйона працівників.

Окупаційний «Центр занятости населения Херсонской области», який розміщує оголошення про пошук кадрів у Карелії, очолює

Татарінцев Ігор Віталійович

. Його прізвище, ім’я і по-батькові повністю співпадають з іменем колишнього підприємця з Нової Каховки, який займався гуртовою торгівлею цукром і кондитерськими виробами, однак припинив свою діяльність ще в 2015 році.

Як повідомляв ЦЖР, через дефіцит педагогічних кадрів окупанти працевлаштовують у школи на лівобережжі Херсонщини людей без профільної освіти, зі шкідливими звичками та іноді зі злочинним минулим. Зокрема, в селищі Каланчак Скадовського району працює «вчителем» Владислав Годунко, який підозрювався у продажу важких наркотиків і переховувався від слідства, а у селі Чкалове Новотроїцької громади – Павло Ковбаса, що має слабкість до алкогольних напоїв і записує під їхньою дією п’яні відео в соцмережах.

var lastCheck = new Date();

var caffeineSendDrip = function () {

var ajax = window.XMLHttpRequest

? new XMLHttpRequest

: new ActiveXObject('Microsoft.XMLHTTP');

ajax.onreadystatechange = function () {

if (ajax.readyState === 4 && ajax.status === 204) {

lastCheck = new Date();

}

};

ajax.open('GET', '/genealabs/laravel-caffeine/drip');

ajax.setRequestHeader('X-Requested-With', 'XMLHttpRequest');

ajax.send();

};

setInterval(function () {

caffeineSendDrip();

}, 1800000);

if (2000 > 0) {

setInterval(function () {

if (new Date() - lastCheck >= 7082000) {

location.reload(true);

}

}, 2000);

}

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
27 апреля 2024

Другие новости

Больше новостей