Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Відомий сміттєвий аферист із Нової Каховки Іван Романюта перейшов на бік ворога і став працювати в окупаційній раді ветеранів міста

khersondaily.com

 Відомий сміттєвий аферист із Нової Каховки Іван Романюта перейшов на бік ворога і став працювати в окупаційній раді ветеранів міста

Відомий сміттєвий аферист із Нової Каховки Іван Романюта перейшов на бік ворога і став працювати в окупаційній раді ветеранів міста

Відомий сміттєвий аферист із Нової Каховки на Херсонщині, 56-річний Іван Романюта перейшов на бік ворога. Торік він очолював так звану виборчу комісію №20 з незаконних виборів окупантів у місті, а тепер працює в окупаційній раді ветеранів Нової Каховки і займається пропагандистською діяльністю.

Про це повідомляє

Центр журналістських розслідувань

.

Як повідомили окупаційні пабліки Нової Каховки,

Романюта Іван Вікторович

, 8 серпня 1967 року народження працює на ворога в окупаційній раді ветеранів міста.

Там він займається допомогою російським військовим, розвитком захопленого музею історії міста, «патріотичним вихованням молоді». Ці та інші питання Іван Романюта днями обговорював з призначеним росіянами гауляйтером Нової Каховки Віталієм Гурою.

Також відомо, що в 2023 році Іван Романюта очолював так звану виборчу комісію №20 в Новій Каховці з організованих окупантами незаконних виборів.

Іван Романюта – відомий на Херсонщині аферист, фігурант численних публікацій і журналістських розслідувань. Він

представлявся

генеральним директором командитного товариства «Львіворгсинтез», зареєстрованого в Новій Каховці. З ним і з цією компанією була пов’язана скандальна історія з нібито намірами побудувати в місті надсучасний сміттєпереробний комплекс.

Для цього в 2012 році Новокаховська міськрада навіть виділила цьому товариству 10 гектарів землі. Спочатку представники «Львіворгсинтезу» разом із Іваном Романютою запевняли, що мають реального інвестора з США, готового вкласти $50 млн у будівництво сміттєспалювального заводу з використанням технології американської компанії «HyMelt». Вони обіцяли створити «безвідходний революційний комплекс з переробки сміття у дизельне паливо класифікації євро-5».

Коли ж з’ясувалось, що використовувати запатентовану технологію «HyMelt» без дозволу власників вони не мають права, представники «Львіворгсинтезу» почали розповідати байки про зовсім іншу, «більш революційну технологію «Alphakat» і випрашувати для себе інших преференцій за рахунок громади Нової Каховки.

Востаннє Іван Романюта з «Львіворгсинтезом» нагадали про себе в сусідній Каховці. На одній з сесій тамтешньої міськради навесні 2017 року вони наговорили з три короба про «тверді наміри» за 18 місяців побудувати сміттєпереробний комплекс у Каховці, що складатиметься з сортувальної і біогазової станції. Взамін попросили у громади виділити їм 2 гектари землі.

Та каховчани виявилися не такими довірливими як їх колеги з Нової Каховки. Тодішнє керівництво Каховської міськради навіть публічно звинуватило «Львіворгсинтез» і його представників у шахрайстві: виявилось, що всі залишені ними номери телефонів належали зовсім іншим людям. Сама ж компанія була зареєстрована в будинку, власник якої ніколи про неї не чув.

var lastCheck = new Date();

var caffeineSendDrip = function () {

var ajax = window.XMLHttpRequest

? new XMLHttpRequest

: new ActiveXObject('Microsoft.XMLHTTP');

ajax.onreadystatechange = function () {

if (ajax.readyState === 4 && ajax.status === 204) {

lastCheck = new Date();

}

};

ajax.open('GET', '/genealabs/laravel-caffeine/drip');

ajax.setRequestHeader('X-Requested-With', 'XMLHttpRequest');

ajax.send();

};

setInterval(function () {

caffeineSendDrip();

}, 1800000);

if (2000 > 0) {

setInterval(function () {

if (new Date() - lastCheck >= 7082000) {

location.reload(true);

}

}, 2000);

}

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
9 мая 2024