Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Безкоштовні тренінги для батьків дітей із інвалідністю. Як взяти участь?

womo.ua

Безкоштовні тренінги для батьків дітей із інвалідністю. Як взяти участь?

В Україні — понад 160 тисяч дітей із інвалідністю, а отже приблизно стільки ж батьків потребують інформаційної, психологічної та соціальної підтримки. Найскладніші для них — перші 6 років життя дитини, коли відбувається період адаптації до нового способу життя та різних викликів.

Щодня ми працюємо на інфофронті, виствілюючи подвиги українських жінок та впливаючи на світову спільноту інформаційно.

Ми просимо нас підтримати, аби ми й надалі могли виконувати нашу місію на шляху до української перемоги

Батьки, які виховують дітей із інвалідністю, часто стикаються з труднощами. Вони можуть відчувати емоційне та психологічне навантаження, стурбованість за майбутнє, тривогу і непевність. Часто виникають труднощі й соціальні — складно дістати ліки, знайти місце для реабілітації чи навчальний заклад для дитини. Все це може призвести до виснаження, стресу та відчуття ізоляції в батьків.

Та психологічний стан членів сім’ї напряму впливає на самопочуття дітей. Крім того, через поганий емоційний стан батьки можуть мати чималі труднощі в наданні дітям необхідної підтримки.

Щоб допомогти сімʼям подолати подібні виклики, БФ «Світ Українцям» та ГО «Епіпросвіта» розпочали спільний проєкт, в межах якого досвідчені психологи проведуть 32 навчальних онлайн-вебінари для батьків дітей з інвалідністю. Учасникам розкажуть про те, як знаходити ресурси при хронічній втомі, як долати кризу, яка може виникати в таких сім’ях, та як справлятись з іншими труднощами — наприклад, з пошуком роботи чи отриманням соціальних послуг.

«Весна — це один з найскладніших періодів для людей з інвалідністю та їх сімей. Через зміни погоди активізуються епілепсія та інші серйозні хвороби. Саме тому нам було важливо почати ці вебінари зараз, в період турбулентності та випробувань. Показати батькам, що вони не одні, підтримати їх та дати опору», — каже Нія Нікель, громадська активістка та засновниця ГО «Епіпросвіта».

Такі освітні тренінги відбуватимуться щовівторка та щочетверга на платформі Zoom. Участь у них можна взяти, зареєструвавшись за вказаним посиланням.

Проєкт «Інформаційна, психологічна та соціальна підтримка батьків дітей з інвалідністю» реалізується за підтримки БО «Українська освітня платформа».

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
3 мая 2024