Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Пробігла 5 км на протезах: 12-річна Яна Степаненко подолала дистанцію Бостонського марафону

womo.ua

Пробігла 5 км на протезах: 12-річна Яна Степаненко подолала дистанцію Бостонського марафону

Один із найстаріших і найпрестижніших у світі марафонів щороку збирає пів мільйона глядачів. Цими вихідними він зустрічав незламну амбасадорку Центру UNBROKEN Яну Степаненко.

Щодня ми працюємо на інфофронті, виствілюючи подвиги українських жінок та впливаючи на світову спільноту інформаційно.

Ми просимо нас підтримати, аби ми й надалі могли виконувати нашу місію на шляху до української перемоги

У квітні 2022 року вона втратила обидві ноги під час обстрілу Краматорського вокзалу.

«Хвилююсь, дуже страшно. Але настрій чудовий. Сьогодні будемо бігти, бо Україна незламна», — каже 12-річна дівчинка. Мета Яни благодійна — зібрати на спортивний протез для важкопораненого захисника Олександра Рясного, пацієнта Центру UNBROKEN. Торік на запорізькому напрямку поряд із ним розірвався снаряд. Олександр втратив праву ногу. Нині ж планує повернутися на службу і мріє бігати.

Упродовж двох місяців Яна посилено готувалася до участі у Бостонському марафоні. Тренувалася чотири рази на тиждень з фізичним терапевтом Центру UNBROKEN та професійними тренерами. Вперше у житті дівчинка долала таку дистанцію. До США вона поїхала на запрошення фундації One World Strong.

«Яна використовує рух для зцілення. І наша фундація так само допомагає робити подібні речі тим, хто пережив важкі поранення та психологічні травми. Ви можете прийти на марафон, зосередитися і рухатися вперед. Ми раді зробити цей крок вперед з UNBROKEN і, сподіваюся, зробимо ще більше наступного року. Щоб майбутні 5 кілометрів на Бостонському марафоні могли пробігти й ваші захисники», — розповідає Дейв Фортьєр, голова фонду One World Strong.

На фініші дівчинку чекала мама з братом, а на відеозв’язку — боєць Олександр Рясний, який привітав незламну Яну з першим марафоном. «Дуже круто! Яно, ти неймовірна дівчинка! Молодчинка! Вітаю», — сказав Олександр. А Яна відповіла: «Це все було заради Вас. Сподіваюся, наступну мою дистанцію ми пробіжимо разом».

Підтримати Яну та її благодійну мету можна на платформі

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
3 мая 2024