Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

В Україні може бути створена зоополіція

womo.ua

В Україні може бути створена зоополіція

На початку березня зоозахисники звернулися до Кабінету міністрів з ініціативою створення в Україні зоополіції і одночасно — до широкого загалу, з проханням підтримати їх петицію. Вже через місяць петиція набрала необхідну кількість голосів, 25 тисяч. Тепер Кабінет міністрів має розглянути це важливе питання.

Щодня ми працюємо на інфофронті, виствілюючи подвиги українських жінок та впливаючи на світову спільноту інформаційно.

Ми просимо нас підтримати, аби ми й надалі могли виконувати нашу місію на шляху до української перемоги

Авторка иніціативи, зоозахисниця Марина Суркова зазначила, що ситуація з тваринами в Україні потребує підвищеної уваги через величезну кількість випадків жорстокого поводження. А поліція не має змоги оперативно відреагуваги або зовсім не знає що робити у таких ситуаціях.

«Найчастіше представники поліції взагалі не реагують на випадки жорстокого поводження з тваринами, не знають законодавчих норм поводження з тваринами, не можуть розмежувати адміністративне та кримінальне правопорушення, не вміють здійснювати слідчі дії в межах кримінального провадження за ст. 299 КК України», — стверджує президент Всеукраїнської спілки громадських організацій «Асоціація зоозахисних організацій України» (АЗОУ).

Зоозахисники запропонували не тільки допомогу, а певні пропозиції щодо вирішення існуючих проблем. А саме — створити спеціальний підрозділ зоополіції в структурі Національної поліції України з підготовленими фахівцями та уповноваженими особами із знаннями в сфері поводження з тваринами.

Оскільки петиція набрала необхідну кількість голосів, тепер її мають розглянути у Кабінеті міністрів України.

Читайте також: Зоополіція в Україні: чому важливо долучитися кожному з нас

Долучайтесь до наших соцмереж, аби бути в курсі усіх важливих новин та подій: Facebook, Telegram, Instagram

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
3 мая 2024