Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Колишній поліцейський Іван Панасюк, який перейшов на бік ворога у Голій Пристані на Херсонщині, заочно отримав 13 років тюрми

khersondaily.com

 Колишній поліцейський Іван Панасюк, який перейшов на бік ворога у Голій Пристані на Херсонщині, заочно отримав 13 років тюрми

Колишній поліцейський Іван Панасюк, який перейшов на бік ворога у Голій Пристані на Херсонщині, заочно отримав 13 років тюрми

25-річний Іван Панасюк, який працював поліцейським на Херсонщині і добровільно перейшов до окупаційної поліції в Голій Пристані, заочно визнаний винним у колабораційній діяльності. Херсонський міський суд 19 квітня виніс йому

вирок

– 13 років позбавлення волі без конфіскації майна.

Про це повідомляє

Центр журналістських розслідувань

.

Суд встановив, що 25-річний

Панасюк Іван Миколайович

, перебуваючи в тимчасово окупованій Голій Пристані Скадовського району в липні 2022 року добровільно вирішив працювати на ворога. Він з 2019 по 2022 року працював у відділенні поліції №1 Скадовського районного відділу поліції старшим дізнавачем сектору дізнання.

У окупантів Іван Панасюк отримав аналогічну «посаду».

Його не раз бачили у російській поліцейській формі у Голій Пристані. Одна зі свідків працювала у відділі кадрового забезпечення окупаційного управління поліції Херсонщини і особисто перевіряла накази про прийняття і звільнення поліцаїв на роботу. За її словами, в окупаційній поліції в Голій Пристані працювало 30-35 працівників, у тому числі – Іван Панасюк.

Інший свідок розповів, що до цієї «поліції» загарбники приймали всіх охочих.

«Багато українських поліцейських пішли туди працювати. Серед них Іван Панасюк. Мені теж пропонували перейти до окупаційної поліції, казали: «Йди до них, нічого тобі не буде, зарплата – 45 тисяч рублів», – розповів свідок.

За скоєний злочин Івана Панасюка заочно визнано винним у колабораційній діяльності за ч.7 ст.111-1 КК України. Вирок суду – 13 років позбавлення волі, без конфіскації майна.

Також Панасюку заборонено 15 років обіймати будь-які посади в органах державної влади. Ще його позбавили спеціального звання «лейтенант поліції».

Іван Панасюк зареєстрований у селі Новомиколаївка Скадовського району Херсонщини.

var lastCheck = new Date();

var caffeineSendDrip = function () {

var ajax = window.XMLHttpRequest

? new XMLHttpRequest

: new ActiveXObject('Microsoft.XMLHTTP');

ajax.onreadystatechange = function () {

if (ajax.readyState === 4 && ajax.status === 204) {

lastCheck = new Date();

}

};

ajax.open('GET', '/genealabs/laravel-caffeine/drip');

ajax.setRequestHeader('X-Requested-With', 'XMLHttpRequest');

ajax.send();

};

setInterval(function () {

caffeineSendDrip();

}, 1800000);

if (2000 > 0) {

setInterval(function () {

if (new Date() - lastCheck >= 7082000) {

location.reload(true);

}

}, 2000);

}

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
4 мая 2024