Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Історія бійця 124 бригади ТРО з Херсонщини з позивним «Фідель»

khersondaily.com

 Історія бійця 124 бригади ТРО з Херсонщини з позивним «Фідель»

Історія бійця 124 бригади ТРО з Херсонщини з позивним «Фідель»

— За свої 30 років я перепробував багато професій та майже усі вони були пов’язані з ризиком. Така вже в мене натура,

— зізнається Іван на позивний «Фідель», боєць

124 окрема бригада територіальної оборони ЗСУ

.

З раннього дитинства армійське середовище стало рідним для Іванка, адже його батько служив прапорщиком у військах протиповітряної оборони,

повідомляє

Регіональне управління Сил територіальної оборони "Південь" ЗС України. Родина мешкала у військовому містечку села Одрадокам’янка, що на Херсонщині. Закінчивши 9 класів у місті Нова Каховка, «Фідель» подався в аграрний ліцей, де опанував фах кухаря. Не думав, що мине багато років, перш ніж вміння смачно готувати йому аж настільки знадобиться.

Пішовши у 2015-му на строкову службу, служив водієм-електриком в артилерійському підрозділі. Рвався на передову, та не судилося. Після демобілізації потяг до «пригодницьких» професій привів Івана в охоронну компанію «Кобра». Та видалося, що там драйву замало і хлопець став лісовим пожежником у ДСНС.

— У перукарню не ходив, волосся саме обгоряло,

— сміючись, згадує «Фідель».

– Але не так небезпечний вогонь, як вода: коли її скидали з гелікоптерів на ліс, що палає, могло на смерть прибити.

Встиг чоловік і з браконьєрами поборотися у рибінспекції. Нарешті до його колекції незвичних професій додалася служба у муніципальній варті — підрозділі, який забезпечував правопорядок у Новій Каховці.

Влітку 2021-го Іван опинився на заробітках у Польщі. Лише під Новий рік, коли народилася донечка Варя, завітав додому, допоміг дружині та знову до Польщі. Але не вдалося тут статків надбати: два тижні просидів у карантині через епідемію COVID-19, а у перший день роботи отримав звістку — війна. Відразу кинувся в Україну, п’ять днів добирався додому, де вже хазяйнували загарбники.

Не одразу дружина наважилася тікати з немовлям світ за очі, аж коли вороги на неї руку підняли, Іванові вдалося її вмовити.

Батько підказав хлопцю, що саме формується один з підрозділів тероборони, тож він цілеспрямовано подався туди. Бажав стати стрільцем, але вже не було вакантних посад, невеликий вибір залишився: водій або кухар. Отут і стала у пригоді перша освіта.

— Я гадав, що ненадовго стану до котла, незабаром перейду на більш бойову посаду, та ось вже два роки куховарю, бо побратимам подобається,

— зітхає «Фідель».

Як і всі, Іван вірить у скорішу перемогу, після якої продовжити військову службу цей непосидючий хлопець вважає гідною життєвою перспективою.

var lastCheck = new Date();

var caffeineSendDrip = function () {

var ajax = window.XMLHttpRequest

? new XMLHttpRequest

: new ActiveXObject('Microsoft.XMLHTTP');

ajax.onreadystatechange = function () {

if (ajax.readyState === 4 && ajax.status === 204) {

lastCheck = new Date();

}

};

ajax.open('GET', '/genealabs/laravel-caffeine/drip');

ajax.setRequestHeader('X-Requested-With', 'XMLHttpRequest');

ajax.send();

};

setInterval(function () {

caffeineSendDrip();

}, 1800000);

if (2000 > 0) {

setInterval(function () {

if (new Date() - lastCheck >= 7082000) {

location.reload(true);

}

}, 2000);

}

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
4 мая 2024