Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

На Херсонщині поліцейські викрили двох мешканок Білозерки в колабораціонізмі

khersondaily.com

 На Херсонщині поліцейські викрили двох мешканок Білозерки в колабораціонізмі

На Херсонщині поліцейські викрили двох мешканок Білозерки в колабораціонізмі

Жінки під час тимчасової окупації добровільно погодилися працювати «спеціалістами» у незаконно створеній загарбниками установі. Наразі фігуранткам повідомлено про підозру в причетності до колабораційної діяльності.

Як розповіла начальник сектору дізнання відділення поліції №1 (Білозерське) Херсонського районного управління поліції Катерина Ковальчук, проведеними слідчо-розшуковими заходами поліцейські встановили, що у вересні 2022 року двоє мешканок Білозерки добровільно погодилися працювати у незаконно створеній окупантами установі – «управлєнії труда і соціальной політікі бєлозьорского муніціпального округа».

Жінка, якій на сьогодні виповнилося 48 років, влаштувалася на посаду так званого «спеціаліста відділу кадрів». У її обов’язки входили ведення журналу звернень громадян на «гарячу лінію» псевдоустанови, опрацювання документації, що надходила до «відділу», підготовка і надання відповідей на контрольні документи.

Інша фігурантка, віком 43 роки, обійняла посаду так званого «спеціаліста відділу нарахувань». Її робота полягала у перевірці документів та формуванні списків на виплату соціального забезпечення від окупаційної влади (кошти в російських рублях) громадянам.

Зайняті фігурантками посади не були пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій у незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території. Тож дізнавачі інкримінували жінкам вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 111-1 «Колабораційна діяльність» Кримінального кодексу України.

Наразі за погодженням із Олешківською окружною прокуратурою їм повідомлено про підозру в причетності до кримінального проступку та невдовзі обвинувальні акти розглядатимуться в суді. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років із конфіскацією майна або без такої.

var lastCheck = new Date();

var caffeineSendDrip = function () {

var ajax = window.XMLHttpRequest

? new XMLHttpRequest

: new ActiveXObject('Microsoft.XMLHTTP');

ajax.onreadystatechange = function () {

if (ajax.readyState === 4 && ajax.status === 204) {

lastCheck = new Date();

}

};

ajax.open('GET', '/genealabs/laravel-caffeine/drip');

ajax.setRequestHeader('X-Requested-With', 'XMLHttpRequest');

ajax.send();

};

setInterval(function () {

caffeineSendDrip();

}, 1800000);

if (2000 > 0) {

setInterval(function () {

if (new Date() - lastCheck >= 7082000) {

location.reload(true);

}

}, 2000);

}

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
1 мая 2024