Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

На Харківщині за співпрацю з росіянами звільнили голову районного суду

newsroom.kh.ua

На Харківщині за співпрацю з росіянами звільнили голову районного суду

Харківська облапрокуратура подала дисциплінарну скаргу стосовно судді Балаклійського райсуду Харківської області Володимира Купіна, обвинуваченого у державній зраді. Вища рада правосуддя ухвалила рішення про його звільнення.

Дисциплінарний проступок судді характеризується особливою тяжкістю, оскільки посягає на основоположні цінності, на яких ґрунтується судова система та які є важливими для кожної держави загалом. Наслідком таких дій є підрив авторитету правосуддя та суспільної довіри до суду.

Колишнього суддю з Сєвєродонецька, який після отримання хабара втік до РФ, засудили до 10 років ув’язнення

Ураховуючи викладене, Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя доходить висновку, що означені дії судді в умовах збройної агресії росії, особливо з огляду на його правовий статус судді, голови суду та взяті ним зобов’язання, не мають жодних виправдань, є жахливими та катастрофічними для авторитету правосуддя. Вказане безумовно свідчить про порушення присяги судді, яку він склав Українському народові, порочить звання судді та підриває авторитет правосуддя.

За даними слідства, голова райсуду у квітні 2022 року виїхав з Балаклії до окупованого Куп’янська, де і почав будувати собі «кар‘єру» при російських загарбниках. Він добровільно обійняв посаду «и. о. заместителя начальника управления – начальника отдела юридического сопровождения» у так званій «ВГА Харьковской области». На новій посаді зрадник надавав людям юридичні консультації щодо законодавства рф, а також схиляв їх перейти на бік ворога та співпрацювати з окупаційною владою.

Пізніше фігурант втік на територію рф, його оголосили в розшук. Харківська облпрокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо судді за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Справу розглядає Червонозаводський районний суд Харкова.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
30 апреля 2024