Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

TikTok подав до суду, щоб запобігти забороні платформи у США

mig.com.ua

TikTok подав до суду, щоб запобігти забороні платформи у США

Сьомого травня 2024 року до Апеляційного суду округу Колумбія, США, надійшов позов від ByteDance, материнської компанії TIKTOK. Це не перша (та, либонь, остання) спроба китайської платформи заблокувати виконання ухваленого Конгресом і підписаного президентом Джо Байденом закону, згідно з яким ByteDance має продати TikTok упродовж 9 місяців або припинити роботу на території США: “Вперше в історії Конгрес ухвалив закон, який піддає постійній загальнонаціональній забороні одну-єдину соціальну платформу”.

У позові стверджується, що закон про заборону TikTok порушує Конституцію США – зокрема, Першу поправку, яка гарантує захист свободи слова. Попередні спроби ByteDance вплинути на законодавців, аби ті не ухвалювали закон (зокрема, компанія закликала користувачів TikTok телефонувати своїм представникам у Конгресі з відповідною вимогою), успіху не мали. Тож тепер китайська компанія запевняє, що відчуження платформи просто неможливе «ані комерційно, ані технологічно, ані юридично», а у разі набуття чинності закон «змусить замовкнути 170 млн американців, що використовують TikTok для спілкування та ведення малого бізнесу тими способами, які неможливо відтворити в іншому місці».

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
4 июня 2024