Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

ЗСУ отримали перший тренажер винищувача F-16 від Чехії

newssky.com.ua

ЗСУ отримали перший тренажер винищувача F-16 від Чехії

Ілюстративне фото

Чехія передала перший авіаційний тренажер американського винищувача F-16 до однієї з бригад тактичної авіації, повідомив командувач Повітряних сил Збройних сил України (ЗСУ) Микола Олещук у п’ятницю, 10 травня.

За його словами, основний модуль тренажера вже тестують і готують до експлуатації українські фахівці. Далі змонтують гідравліку та кабіну, аби пілот максимально відчув реалістичність тренувального польоту.

У середині березня американське видання The New York Times писало, що до середини літа 12 українських пілотів будуть готові здійснювати бойові вильоти на винищувачах F-16 після 10 місяців навчання в Данії, Великобританії та США. При цьому, до моменту їхнього повернення на лінію фронту очікується, що Україна отримає лише шість літаків.

Загалом Данія, Нідерланди, Норвегія та Бельгія зобов’язалися відправити в Україну близько 45 винищувачів. Наприкінці квітня посол Данії в Україні Оле Егберг Міккельсен підтвердив, що першіF-16 з Данії прибудуть в Україну влітку.

Читайте також на Newssky «Швеція виділила €28 млн на підтримку оборонного потенціалу України» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
21 мая 2024