Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Vodafone планує інтегрувати криптогаманці у SIM-карти

mig.com.ua

Vodafone планує інтегрувати криптогаманці у SIM-карти

Міжнародна телекомунікаційна компанія VODAFONE Group працює над впровадженням блокчейн-технологій у сектор мобільного зв’язку. Зокрема, оператор планує додати цифрові гаманці на базі блокчейну до абонентських SIM-карток. Керівник блокчейн-напряму Vodafone Девід Палмер стверджує, що до 2030 року кількість мобільних телефонів у світі сягне 20 млрд, і 8 млрд з них будуть смартфонами. Згідно з прогнозами, упродовж наступних 6 років кількість криптогаманців становитиме понад 5,5 млрд – тож потенційний масштаб ринку є разючим. І дуже перспективним: “Ми зосередилися на тому, щоб пов’язати SIM-карту з цифровою ідентифікацією, об’єднати її з блокчейном. Після цього ми почнемо використовувати КРИПТОграфію, яка є в цих SIM-картах, для подальшої інтеграції гаманця”.

Експерти, втім, вважають, що реалізувати цей проєкт буде вельми складно, і основною проблемою називають безпеку у криптопросторі. Крім того, на такі амбітні заміри потрібні відповідні кошти, а з цим можуть бути проблеми. Уже з’явилася інформація, що компанія Vodafone шукає кредит на $1,8 млрд на реструктуризацію і розвиток, а блокчейн-технології, на думку її очільників, можуть стати тим інструментом, який допоможе зменшити збитки. Окрім того, Vodafone активно цікавиться сферою штучного інтелекту, і навіть підписала 10-річну партнерську угоду з корпорацією Microsoft, спрямовану на використання генеративного ШІ для масштабування бізнесу і підвищення якості обслуговування клієнтів.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
20 мая 2024