Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Німеччина купить у США три установки HIMARS і передасть їх Україні

newssky.com.ua

Німеччина купить у США три установки HIMARS і передасть їх Україні

Ілюстративне фото

«Спільно з американцями ми поставимо в Україну три пускові установки великої маси HIMARS», — сказав він.

За його словами, вони перебувають на балансі інших західних збройних сил і будуть оплачені Німеччиною.

«Ми також ще раз рішуче підтвердили, наскільки важливими є НАТО, але й особливо наші європейські партнери, коли йдеться про те, як ми підтримуємо Україну, яке значення та яку небезпеку приховує в собі напад Путіна на Україну для безпеки в Європі та у світі», — сказав Пісторіус.

HIMARS — американська реактивна система залпового вогню на колісному шасі. Раніше США передали Україні десятки таких установок, які можуть точково бити далекобійними ракетами по тилах противника.

Німеччина істотно допомагає Україні у військовому плані і передає Києву артснаряди, танки і системи ППО.

Приміром у березні Пісторіус оголосив про виділення Україні пакету військової допомоги на більш ніж пів мільярда доларів.

Однак видання Bild писало, що Україна отримала менше військової допомоги, ніж заявляє німецька влада.

Читайте також на Newssky «Естонія оголосила Московський патріархат інститутом, що спонсорує воєнну агресію Росії» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
20 мая 2024