Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Урсула фон дер Ляєн «привітала» Сі в ЄС заявою про готовність до жорстких торгових заходів проти Китаю

mig.com.ua

Урсула фон дер Ляєн «привітала» Сі в ЄС заявою про готовність до жорстких торгових заходів проти Китаю

Привітання голови Єврокомісії було набагато більш холодним, ніж Макрона, – пише bloomberg.

Вона заявила, що ЄС готовий задіяти всі наявні інструменти для захисту економіки, якщо Китай не запропонує справедливий доступ до своїх ринків. Урсула фон дер Ляєн зазначила, що сильно субсидовані китайські товари, такі як електромобілі та сталь, заполонили європейський ринок, а світ не може поглинути надлишкове виробництво Китаю.

ЄС стає жорсткішим у торговельних відносинах з Китаєм, поділяючи негативний підхід США щодо надлишкових потужностей у “зеленій” промисловості, що фінансуються державою. Восени 2023 року ЄС розпочав розслідування щодо субсидій для китайських електромобілів, за результатами якого до липня можуть бути запроваджені нові тарифи. ЄС також ретельно вивчає інші галузі, такі як вітроенергетика, сонячна енергетика та залізниця

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
20 мая 2024