Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

9 травня – День Європи

mig.com.ua

9 травня – День Європи

ДЕНЬ 806-й РОСІЙСЬКОЇ АГРЕСІЇ – DAY 806 RUSSIAN AGRESSION

9 травня День Європи. Свято, яке присвячене єдності та миру країн, що входять до Європейського Союзу.

Також свято називають День декларації Шумана.

uk.wikipedia.org/wiki/Декларація_Шумана

Саме цього дня 1950 року країни Європи вперше запропонували створити ЄС і затвердили це рішення декларацією Шумана, який тоді був міністром закордонних справ Франції.

Історично існує два дні Європи. Перший відзначається 5 травня, створений він на честь заснування Ради Європи у 1949 р.

А 9 травня 1950 р. країнами-засновницями було вперше запропоновано створити Європейський союз, що затвердили декларацією Шумана (французького міністра закордонних справ), як об’єднання вугільної та металевої промисловості Франції та Німеччини. Саме цей день сьогодні вважається Днем Європи. Окрім членів ЄС, його відзначають Україна, Туреччина та Молдова.

9 травня в Україні і світі святкують День магнітної абетки (Alphabet Magnet Day) – день гри та навчання, це веселий і пізнавальний день, який відзначається 9 травня кожного року.

.Це свято гри та навчання, веселий пізнавальний день, що був створений для вшанування крихітних магнітних літер, які допомагають малюкам вивчати абетку в креативній атмосфері.

Ці магнітні літери бувають різних форм, розмірів і кольорів і є чудовим способом допомогти дітям вивчити абетку, опанувати орфографію та читання. Це нагода вшанувати крихітні, але могутні літери з магнітами, які є майже у кожному домі чи навчальному кабінеті. День магнітної абетки – це про простоту та креативність у навчальному процесі, щоб зробити його легким, цікавим та радісним.

Також 9 травня День ґудзиків. Хоча це свято і є неофіційним, проте воно досить цікаве. Ґудзик здається крихітною деталлю, але він значимий винахід в історії людства.

Вшанування ґудзика протягом року відбувається двічі 9 травня та 16 листопада. І ця крихітка заслуговує на це! Ґудзик – це значимий винахід людства! Ґудзики існують тисячі років і використовувалися для чого завгодно: від застібання одягу до його прикраси.

Колекціонування ґудзиків – це популярне хобі і в наш час, також ґудзики є важливим елементом декорування не лише одягу, а й для елементів інтер’єру, у рукоділлі та скрапбукінгу.

Як назвати дитину, яка народилася 9 травня

Іменини: Микола, Василій, Йосип, Роман, Олена, Юлія.

Талісманом людини, народженої 9 травня, є амазоніт.

Екзотичний камінь, який, за переказами, здатний принести в життя свого власника спокій та гармонію. Здавна амазоніт використовується для лікування головного болю.

Цього дня народилися:

Пам’ятні дати і події 9 травня

Джерела:

https://tsn.ua/other/yake-zavtra-9-travnya-svyato-vse-pro-cey-den-yake-cerkovne-svyato-scho-ne-mozhna-robiti-2566455.html

/daytoday.ua/9-travnia

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
20 мая 2024