Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Сьогодні ввечері можливе обмеження електропостачання по всій Україні — Укренерго

donbass-today.com

Сьогодні ввечері можливе обмеження електропостачання по всій Україні — Укренерго

Сьогодні вночі росіяни завдали нового масованого удару по тепло- та гідроелектростанціях України. У зв’язку з дефіцитом електроенергії в енергосистемі ввечері з 18:00 до 23:00 можливі відключення по всій Україні. Про це повідомили в Укренерго.

В ніч на 8 травня ворог випустив понад 50 ракет та 20 «шахедів» по енергетичній інфраструктурі у Львівській, Вінницькій, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Івано-Франківській областях. Це вже п’ятий масований ракетно-дроновий удар по об’єктам енергетики, починаючи з 22 березня.

Пошкоджень зазнали тепло та гідроелектростанції. Також російські «шахеди» пошкодили обладнання одного з об’єктів «Укренерго» в центральному регіоні. Наразі споживачі в цьому регіоні заживлені резервними схемами.

На пошкоджених об’єктах працює ДСНС, тривають аварійно-відновлювальні роботи.

Через дефіцит електроенергії в енергосистемі сьогодні ввечері з 18:00 до 23:00 можливе обмеження побутових та промислових споживачів по всій Україні. Обмеження будуть рівномірно розподілені по всім областям. Як саме будуть діяти графіки відключень в кожній області, буде оприлюднено на офіційних сторінках місцевих обленерго.

Для Донецької області це тут.

Дефіцит він виник через нові пошкодження обладнання українських електростанцій, завдані російськими ударами.

Особливо важка ситуація очікується сьогодні з 18:00 до 23:00. Диспетчерський центр «Укренерго» застосовує всі наявні заходи для подолання дефіциту, зокрема імпорт та аварійну допомогу електроенергії з енергосистем країн Європи.

БУДЬ ЛАСКА, СПОЖИВАЙТЕ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ ОЩАДЛИВО, ОСОБЛИВО З 18:00 ДО 23:00, закликають в Укренерго.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
20 мая 2024