Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

РФ готує ядерні навчання з підрозділами прикордонного з Україною військового округу

rusjev.com

РФ готує ядерні навчання з підрозділами прикордонного з Україною військового округу

У РФ проведуть військові навчання, на яких буде відпрацьовано застосування тактичної ядерної зброї. Відповідне доручення дав російський диктатор Володимир Путін

Про це

йдеться

у повідомленні міністерства оборони Росії.

Зазначається, що навчання пройдуть з метою «підвищення готовності нестратегічних ядерних сил до виконання бойових завдань». У них братимуть участь ракетні з’єднання південного військового округу, а також авіація та сили ВМФ.

«Навчання спрямовані на підтримку готовності особового складу та техніки частин бойового застосування нестратегічної ядерної зброї для реагування та з метою безумовного забезпечення територіальної цілісності та суверенітету російської держави у відповідь на провокаційні заяви та загрози окремих західних офіційних осіб на адресу Росії», — йдеться у повідомленні міноборони РФ.

Там додають, що навчання мають намір провести «найближчим часом». У заяві відомства наголошується, що вони готуються за дорученням Володимира Путіна. Інших деталей не наводиться.

Заступник голови радбезу РФ Дмитро Медведєв з цього приводу

повторив

свої погрози країнам, які порушували питання про виправлення своїх військ в Україну.

«Хор безвідповідальних негідників у складі західної політичної еліти, що закликає до відправлення своїх військ у неіснуючу країну, розширюється. Тепер у ньому представники Конгресу США, французьке та британське керівництво, окремі божевільні з Прибалтики та Польщі. Вони ж закликають активно застосовувати свою ракетну зброю, поставлену ними бандерівцям, на всій території Росії», — написав Медведєв у телеграм.

Він назвав це «тотальною деградацією правлячого класу у країнах» і заявив, що «Україна спричинить прямий вступ країн у війну, на яку Росії доведеться відповідати».

«У цьому випадку нікому з них не сховатися ні на Капітолійському пагорбі, ні в Єлисейському палаці, ні на Даунінг-стріт-10. Настане світова катастрофа», — залякав росіянин.

За словами Медведєва, саме тому російський генштаб розпочав підготовку до навчань, включаючи заходи щодо практичного відпрацювання питань підготовки та застосування нестратегічної ядерної зброї.

Речниця НАТО Фара Дахлалла заявила, що Альянс «залишається пильним, а ядерна риторика Росії – небезпечна та відповідальна», передає

RMF FM

.

«Наше колективне стримування та оборона продовжуватимуть забезпечувати захист кожного дюйма території Альянсу», – сказала Дахлалла.

Також вона наголосила, що «Україна має право на самооборону, закріплене в Статуті ООН, і союзники по НАТО продовжуватимуть це право підтримувати».

Однак «Росія почала цю незаконну війну і повинна її закінчити», резюмувала Дахлалла.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
19 мая 2024