Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Вихідними температура на ґрунті подекуди сягала 3 градусів морозу, тож на городах та в садах покровчан є підмерзлі рослини

donbass-today.com

Вихідними температура на ґрунті подекуди сягала 3 градусів морозу, тож на городах та в садах покровчан є підмерзлі рослини

Традиційні травневі заморозки не оминули нашу місцевість. Минулими вихідними температура на поверхні ґрунту подекуди сягала -3°С, тож на городах та в садах покровчан є підмерзлі рослини. Знімальна група ТК «Орбіта» дізнавалася, які методи використовують місцеві городники, аби вберегти майбутній врожай.

Людмила Семенівна знала про заморозки, тож встигла накрити ніжні рослини – на одні нагорнула землі, інші захистила гілочками, старим одягом, картоном. Але деінде і накрите підмерзло. Окрім накривання рослин, жінка знає ще деякі методи, як вберегти врожай від морозу.

«Палять костри – димком рослини обдає, і вони залишаються живими. Також ставлять воду, і вона забирає на себе», – розповіла Людмила Семенівна.

В Олени Олексіївни цими вихідними частково померзла картопля, хоча вона й намагалася цьому запобігти. Головна ставка в її родини – на вологу землю, яка зазвичай не дає морозу наробити багато шкоди.

«Учора залили водою, і вечором заллємо – і вона одійде. 40% втратиться, а так виживе. Ще можна захистити димом – але це ж треба всю ніч стояти й топити, і не можна – штрафи», – каже пані Олена.

Огірки з кукурудзою, які були завчасно накриті імпровізованою поліетиленовою тепличкою, в господині вціліли. Як і нещодавно висаджена розсада помідорів – для неї згодились пластикові відерця.

За прогнозами синоптиків, ближче до вихідних знову можлива повторна серія нічних заморозків на південному сході України. Отож не зайвим буде завчасно потурбуватися про рослини в садках та на городах, аби вберегти майбутній врожай.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв про прогноз погоди в Україні та тиждень.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
20 мая 2024