Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

В Україні 6 травня – День піхоти ЗСУ

mig.com.ua

В Україні 6 травня  –  День піхоти ЗСУ

ДЕНЬ 803-й РОСІЙСЬКОЇ АГРЕСІЇ – DAY 803 RUSSIAN AGRESSION

6 травня в Україні святкують День піхоти ЗСУ. Свято було створене президентським Указом 2019 року. Це день для вшанування тих військовослужбовців, які проявили у боротьбу за українські суверенітет та свободу найкращі риси.

Дата для Дня піхоти ЗСУ обрана не випадковим чином. Саме цього дня у 1648 році поблизу Жовтих Вод відбулась битва, у якій перемогу над поляками отримало Військо Запорізьке. На чолі стояв Богдан Хмельницький. Ця битва увійшла в історію, адже для козаків вона стала першою переможною у Національно-визвольній війні. Також 6 травня християни шанують Георгія Переможця, який є одним із покровителів української армії.

6 травня відзначається веселе свято – День розмальовки. Ці прості книжечки – прекрасний спосіб самовираження, дозвілля та зняття стресу.

За їх розфарбовування беруться з великим захопленням не лише діти різного віку, а й дорослі. Розмальовки заспокоюють, розвивають уяву та фантазію.

Спочатку розмальовки були створені для дорослих. Найраніша варіація книжок-розмальовок датується 1612 роком. Видана в 1961 році трьома менеджерами з реклами The Executive Coloring Book, була першою сучасною книжкою-розмальовкою, призначеною для дорослих.Розфарбовування знижує стрес та тривогу. На думку дослідників та арт-терапевтів, дорослі, що розфарбовують книжки-розмальовки, можуть отримати безліч терапевтичних переваг. Дослідження 2012 року дійшло висновку, що люди, які розмальовували мандали — складні геометричні фігури, які часто зустрічаються в індуїзмі та буддизмі, — відчували нижчий рівень занепокоєння, ніж люди, які просто малювали на чистому аркуші паперу.

А ще 6 травня Міжнародний день коучингу. Важлива подія, яка присвячена визнанню особливого впливу та цінності коучингу, підкреслює трансформаційну роль коучів в сприянні професійному зростанню та розвитку лідерських якостей.

Заснували свято американці Томас та Рут Рой, які запропонували виділити один день року, щоб дати дітям можливість зосередитися на інших справах, а не шкільних завданнях. Міжнародний день коучингу нагадує про глибокий вплив, який коучинг може мати на людей, бізнес та громади. Це день відзначення досягнень коучів та їхнього професійного внеску в розвиток суспільства, а також заохочення більшої кількості людей до вивчення того, як коучинг може трансформувати їхнє власне життя.

Також 6 травня День без домашніх завдань. Щорічна подія, яка є найпопулярнішою в США, але поступово поширюється в інші країни світу.

Засновниками є американці Томас та Рут Рой. Вони запропонували виділити цей день для того, щоб дати можливість дітям зосередитися на інших справах, окрім шкільних завдань. День також присвячено поширенню інформації про те, що домашні завдання можуть не приносити користі та навіть шкодити.

6 травня святкують Міжнародний день проти дієти. Ідея створення такої цікавої події належить британській феміністці Мері Еванс Янг, яка очолює групу “Diet Breakers” (“Руйнівники дієт”).

Вперше її відсвяткували 1992 року. Така думка у Мері з’явилася після того, як вона пережила анорексію. Жінка почала активно допомагати всім тим, хто також переносить цю хворобу, вчить людей любити себе і своє тіло незалежно від зовнішнього вигляду.

Як Іменини: як назвати дитину, яка народилася 6 травня

Іменини: Микола, Денис.

Талісманом людини, народженої 6 травня є місячний камінь. Відрізняється особливим сріблясто-блакитним забарвленням. Здавна вірили, що місячний камінь допомагає пригнічувати напади гніву, лікує від стресу і депресії.

Цього дня народилися:

Пам’ятні дати і події 6 травня

Джерела:

https://tsn.ua/other/yake-6-travnya-svyato-vse-pro-cey-den-yake-cerkovne-svyato-scho-ne-mozhna-robiti-2564211.html

/daytoday.ua/6-travnia/

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
19 мая 2024