Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Експосадовицю виконавчої служби у Баштанському районі підозрюють у службовій недбалості

korabelov.info

Експосадовицю виконавчої служби у Баштанському районі підозрюють у службовій недбалості

Слідчі поліції Баштанського району, за директивою прокуратури, викрили злочинну діяльність жінки. Поліція Миколаївської області повідомила, що під час попереднього розслідування виявили, що співробітниця виконавчої служби з березня 2022 по червень 2023 порушувала правила: не проводила перевірку обліку депозитів та авансів, не виписувала звіти про рух коштів по рахунках та не підписувала електронні інструкції щодо перерахування коштів.

Для їх підпису від імені начальника вона електронні ключі доступу передала провідному спеціалісту цього ж відділу, яку на початку 2024 року засуджено до семи років позбавлення волі за підробку документів на переказ, та їх використання, розпорядження майном, щодо якого фактичні обставини свідчать про його одержання злочинним шляхом, у тому числі здійсненні фінансової операції з таким майном, привласненні грошових коштів, а також складання завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 2 ст. 200, ч. 2 ст. 209, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

Крім того, вона не виконувала контроль та перевірку за рухом коштів на рахунках, і не перевіряла, чи правомірно були перераховані кошти фізичним та юридичним особам. Це призвело до безпідставного перерахування понад 800 000 гривень з рахунків органу державної влади на рахунки інших осіб, які не мали права їх отримувати.

На підставі зібраних доказів та проведених необхідних експертиз, за узгодженням із процесуальним прокурором, слідчі повідомили фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 367 КК України «Службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки”.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років зі штрафом до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Досудове розслідування триває.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
19 мая 2024