Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Кемерон пообіцяв ЗСУ 3 млрд фунтів допомоги щорічно

newssky.com.ua

Кемерон пообіцяв ЗСУ 3 млрд фунтів допомоги щорічно

Ілюстративне фото

Міністр закордонних справ Великобританії Девід Кемерон пообіцяв три мільярди фунтів стерлінгів щорічної військової допомоги Україні «стільки, скільки буде потрібно».

«Ми будемо давати 3 млрд фунтів щороку стільки, скільки буде потрібно», — сказав він в інтерв’ю агентству Reuters під час візиту до Києва 2 травня.

Також Кемерон запевнив, що Збройні сили України (ЗСУ) можуть використовувати британську зброю для завдання ударів по території РФ: «Україна має таке право. Росія завдає ударів по українській території, і цілком зрозуміло, що Україна відчуває необхідність захищатися».

Водночас міністр визнав, що перспективи поставок Британією нового озброєння Україні поки що незрозумілі. «Ми дійсно вичерпали все, що могли дати в плані техніки та зброї», — сказав він.

Це вже другий візит Кемерона в Україну після призначення. Він зустрівся в Києві зі своїм колегою Дмитром Кулебою та з президентом України Володимиром Зеленським, а також анонсував зустріч міжнародних партнерів для залучення додаткових внесків до Міжнародного фонду для України в червні, щоб задовольнити нагальні потреби ЗСУ в обороноздатності.

Читайте також на Newssky «Український гігант легкої промисловості Текстиль-Контакт купив взуттєву фабрику в Чигирині» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
18 мая 2024