Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Фіктивний офіцер СБУ розкритий у столиці: вимагав гроші від сімей українських полонених

korabelov.info

Фіктивний офіцер СБУ розкритий у столиці: вимагав гроші від сімей українських полонених

У Києві затримано місцевого жителя, що видав себе учасником «пошукової групи». Ця шахрайська схема, спрямована на вимагання грошей від родичів українських військовополонених та зниклих безвісти осіб, була розкрита та припинена Службою безпеки.

Шахрай вимагав від 8 до 10 тисяч американських доларів за обіцянку «допомогти» людям у пошуках їхніх зниклих близьких. Сума варіювалася в залежності від емоційного стану та фінансових можливостей «клієнтів».

Для переконливості, підозрюваний стверджував, що володіє зв’язками в органах рф, які, за його словами, мали змогу вирішувати питання щодо повернення додому українських військовополонених.

За даними слідства, шахрай вимагав від потерпілих переказувати гроші на його власні банківські картки, які, як під час обшуку, були вилучені. Після отримання коштів він перестав спілкуватися зі своїми жертвами і припиняв виходити на зв’язок з ними.

Також під час документування його злочинної діяльності стало відомо, що він розміщує у соціальних мережах недостовірні повідомлення про збір грошей на автомобілі для українських захисників.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене у великих розмірах).

Наразі фігурант перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років тюрми.

Наголошуємо, що вирішення питань щодо звільнення військовополонених є винятковою компетенцією органів державної влади. Якщо ви або ваші знайомі потрапили у ситуацію, коли невідомі вимагають гроші за «визволення» родича з полону, негайно звертайтесь до Об’єднаного центру з пошуку та звільнення полонених:

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
19 мая 2024