Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Встановлено 30 епізодів: у Миколаєві судитимуть членів ОЗГ, які налагодили незаконний ритуальний бізнес

korabelov.info

Встановлено 30 епізодів: у Миколаєві судитимуть членів ОЗГ, які налагодили незаконний ритуальний бізнес

Мешканка Миколаєва та чотири спільники організованої злочинної групи (ОЗГ), серед яких і два експравоохоронці, предстануть в Миколаєві пред судом за організацію нелегального ритуального бізнесу.

Про це повідомляє 2 травня 2024 року пресслужба Миколаївської обласної прокуратури.

Досудове розслідування здійснювалось ТУ ДБР, розташованого в Миколаєві за оперативного супроводу УВБ Нацполіції України.

Слідство встановило, що група використовувала свої зв’язки, в тому числі з правоохоронцями, для отримання конфіденційної інформації про померлих та їх родичів. Правоохоронці передавали двом іншим фігурантам конфіденційну інформацію щодо померлих з адресами та контактами родичів. Після цього “ритуальна фірма” зверталася до сімей померлих, пропонуючи їм свої послуги за високу плату. Зазначається, що ритуальне “агенство” платило правоохоронцям відсоток з “прибутку” за кожного небіжчика, яких в день могло бути декілька.

Встановлено 30 епізодів їх злочинної діяльності.

Бізнес організувала мешканка Миколаєва, до якого залучила двох своїх знайомих та двох поліцейських.

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно п’ятьох осіб організованої злочинної групи, за фактом порушення недоторканості приватного життя, несанкціонованого збуту інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в автоматизованих системах, створеної та захищеної відповідно до чинного законодавства, вчинені організованою групою ( ч. 3 ст.28 ч.1, ч.2 ст.182, ч.3 ст.28 ч. 1, ч.2 ст. 361-2 КК України).

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
19 мая 2024