Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

З 1 травня треба вмикати денні вогні за межами міст і сіл, нагадує водіям поліція

mig.com.ua

З 1 травня треба вмикати денні вогні за межами міст і сіл, нагадує водіям поліція

Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу відомства.

“Раніше для того, щоб позначити транспортний засіб, що рухається у світлу пору доби поза межами населеного пункту, з 1 жовтня по 1 травня водії повинні були вмикати денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу — ближнє світло фар. Постановою Кабінету Міністрів України від 20.10.2023 №1105 такий часовий проміжок відмінено, і зазначене правило для транспортних засобів застосовується постійно”, – пояснив він.

Представник патрульної поліції поінформував, що основна мета цих змін — зменшення аварійності й запобігання загибелі та травмуванню людей у ДТП.

“Світло фар — це додаткова пасивна безпека руху. Європейські дослідження це підтверджують. Згідно з European Commission “Daytime running light” (одне з європейських досліджень – ред.), застосування денних ходових фар зменшує кількість багатосторонніх денних аварій на автомобілях приблизно на 5–15%”, – зазначив Білошицький.

За його словами, дослідження показують, що використання денних ходових вогнів також впливає на своєчасне периферійне сприйняття транспортних засобів, які здійснюють різні маневри.

“До того ж автомобілі з денними ходовими вогнями краще ідентифікуються як автомобілі на відстані, а також оцінюються безпечніше в порівнянні з автомобілями без них. Усе це сприяє тому, що денні ходові вогні мають позитивний вплив на безпеку дорожнього руху”, – заявив посадовець.

Білошицький додав, що ч. 2 ст. 122 КУпАП встановлює адмінвідповідальність, за порушення правил користування зовнішніми освітлювальними приладами або попереджувальними сигналами під час початку руху чи зміні його напрямку, використання цих приладів та їх переобладнання з порушенням вимог відповідних стандартів. Санкція передбачає штраф у розмірі 510 грн.

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3858669-policia-nagadala-vodiam-so-z-1-travna-treba-vmikati-denni-vogni-za-mezami-mist-i-sil.html

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
21 мая 2024