Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

27 квітня – Всесвітній день графічного дизайну

mig.com.ua

27 квітня  –  Всесвітній день графічного дизайну

ДЕНЬ 794-й РОСІЙСЬКОЇ АГРЕСІЇ – DAY 794 RUSSIAN AGRESSION

27 квітня Всесвітній день графічного дизайну. День був заснований Міжнародною радою асоціацій графічного дизайну (Icograda) і є професійним святом для людей однієї з найкреативніших професій.

За ініціативою Міжнародної ради асоціацій графічного дизайну в 1995 році почали відзначати Всесвітній день графічного дизайну. Дату було обрано не випадково — саме 27 квітня в 1963 році було створено цю організацію. Інша назва свята — Всесвітній день графіки.

Сучасний графічний дизайн пройшов довгий шлях і зараз це мистецтво не має якогось єдиного стилю. Власне розвиток графічного дизайну в його сучасному розумінні розпочався на межі XIX-XX століть і був спричинений стрімким зростанням рекламної сфери та засобів масової інформації, для яких тоді було створено багато нових шрифтів.

27 квітня в Україні святкують День кадровика. Це неофіційне професійне свято, яке святкують аж двічі на рік. Кожен рік у першу неділю жовтня в Україні відзначається День кадрового працівника, який був затверджений Наказом Міноборони від 01.09.2008. Ще одне святкування припадає саме на кінець квітня, тому що цього дня 1993 року Кабмін прийняв Постанову “Про трудові книжки працівників”, якою затверджено зразок бланка української трудової книжки.

Починаючи з 2011 р. щороку Всеукраїнська асоціація працівників кадрової служби та редакція журналу для кадровиків звертаються до глав держави з проханням встановити День працівника кадрів 27 квітня. А поки що спеціалісти по кадрах надалі відмічають професійне свято неофіційно і щороку мають надію, що 27 квітня буде задокументованим Днем кадровика України.

27 квітня святкують Всесвітній день ветеринара. Це свято було створене для вшанування ветеринарів та їхньої важливої роботи у догляді за здоров’ям тварин.

Ветеринари грають ключову роль у забезпеченні добробуту тварин, профілактиці хвороб, дослідженні та лікуванні різноманітних станів, які можуть впливати на домашніх та диких тварин. Першим закладом в Україні стало ветеринарне училище в Харкові, відкрите в 1851 році.

Необхідність лікування домашніх тварин люди усвідомили дуже давно. У Давньому Єгипті існували спеціальні жерці-цілителі, які лікували людей і тварин. Давній папірус, датований 1800-м роком до нашої ери, містить відомості про способи лікування великої рогатої худоби та ліки від паразитів для собак. Давньогрецький лікар Гіппократ вперше висловив думку, що на хвороби тварин, як і на людські недуги, впливає харчування та навколишнє середовище, а не гнів богів. Арістотель класифікував тварин і описав деякі їхні захворювання, зокрема, сказ. У Древньому Римі ветеринарія піднялася на досконаліший рівень, оскільки була важливою для держави.

27 квітня Всесвітній день зцілення. Подія, яка має на меті об’єднати людей у всьому світі для сприяння особистому та глобальному здоров’ю та зціленню.

Святкується у понад 80 країнах і зосереджена на різноманітних методах зцілення. Всесвітній день зцілення бере свій початок від Всесвітнього дня тайцзи і цигун, руху, який розпочався в 1999 році і отримав офіційне визнання від урядів штатів і національних урядів. Він перетворився на всеосяжне свято, що охоплює різні практики зцілення, включаючи Рейкі, арт-зцілення, суфійські танці тощо, під об’єднуючим девізом “Один світ… Один подих”. День відзначається в останню суботу квітня, знаменуючи собою синхронізовану глобальну подію, покликану сприяти зціленню і добробуту.

А ще 27 квітня Всесвітній день тапіра. Він був започаткований 2008 року з метою підвищення обізнаності про тапірів, які наразі перебувають під загрозою зникнення через полювання та вирубування лісів, де вони мешкають.

Тапіри важливі для екосистем, оскільки вони переносять насіння з’їдених рослин на велику відстань, сприяючи підвищенню рослинного розмаїття.

27 квітня святкують Міжнародний день скульптури. Це свято присвячене мистецтву скульптури та його значенню у культурному житті суспільства.

Воно підкреслює важливість скульптури як форми вираження почуттів, ідей, і концепцій, а також її роль у створенні культурної спадщини.

Також 27 квітня Міжнародний день тайцзі і цигуна. Це свято здорового способу життя, яке вперше відсвяткували 1998 року, а офіційного міжнародного статусу воно набуло 1999 року.

Засновниками свята є Білл Дуглас та Анжела Вон-Дуглас. Метою цього дня є популяризація тайцзі і цигуна, демонстрація переваг для здоров’я, які пропонують ці стародавні практики, а також зміцнення почуття глобальної спільноти і миру.

Як назвати дитину, яка народилася 27 квітня

Іменини: Георгій, Іван, Іларіон, Микола, Павло, Петро, Семен, Сергій, Степан, Анастасія, Марія.

Талісманом людини, народженої 27 квітня, є котяче око. Є різновидом хризоберилу, який славиться своїми магічними властивостями. Зокрема, в давнину котяче око носили для збільшення чарівності та здатності впливати на інших.

Цього дня народилися:

Пам’ятні дати і події 27 квітня

Джерела:

https://tsn.ua/other/yake-27-kvitnya-svyato-vse-pro-cey-den-yake-cerkovne-svyato-scho-ne-mozhna-robiti-2560399.html

daytoday.ua/27-kvitnia/

/www.dilovamova.com

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
8 мая 2024