Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Обмін військових 26 квітня — Україна повернула тіла 140 полеглих бійців

dilova.com.ua

Обмін військових 26 квітня — Україна повернула тіла 140 полеглих бійців

Україна повернула тіла ще 140 військовослужбовців, які загинули на війні. Більшість з полеглих героїв воювали на Донецькому напрямку.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими в Telegram.

Тіла загиблих воїнів повернули на підконтрольну Україні територію. Вдалося повернути 112 тіл захисників, які воювали на Донецькому напрямку, 20 полеглих воїнів на Луганському напрямку, п’ять — з Сумського напрямку, двох — із Запорізького напрямку та одного із Херсонського напрямку.

Зазначається, що тіла полеглих воїнів спочатку передадуть правоохоронним органам та судово-медичним експертам. Це необхідно для встановлення осіб загиблих.

Поверненням тіл військових займалися Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, СБУ, МВС, ЗСУ, ДСНС та представники Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Україна та Росія з початку повномасштабної війни провели низку обмінів військовополоненими. З серпня 2023 року РФ заморозила обмін полоненими з Україною.

На початку року Україні вдалося повернути додому 230 захисників. Це був найбільший обмін полоненими.

Нещодавно Папа Римський закликав Росію та Україну до обміну військовополоненими за формулою «всіх на всіх». В Україні зазначили, що готові до такого кроку, але Росія ігнорує ініціативу.

________________________________________________________________________________________________________________

Украина вернула тела еще 140 военнослужащих, погибших на войне. Большинство из павших героев воевали на Донецком направлении.

Об этом сообщает Координационный штаб по вопросам обращения с военнопленными в Telegram.

Тела погибших воинов вернули на подконтрольную Украине территорию. Удалось вернуть 112 тел защитников, которые воевали на Донецком направлении, 20 павших воинов на Луганском направлении, пять — с Сумского направления, двух — с Запорожского направления и одного с Херсонского направления.

Отмечается, что тела павших воинов сначала передадут правоохранительным органам и судебно-медицинским экспертам. Это необходимо для установления личностей погибших.

Возвращением тел военных занимались Координационный штаб по вопросам обращения с военнопленными, СБУ, МВД, ВСУ, ГСЧС и представители Международного комитета Красного Креста.

Украина и Россия с начала полномасштабной войны провели ряд обменов военнопленными. С августа 2023 года РФ заморозила обмен пленными с Украиной.

В начале года Украине удалось вернуть домой 230 защитников. Это был самый большой обмен пленными.

Недавно Папа Римский призвал Россию и Украину к обмену военнопленными по формуле «всех на всех». В Украине отметили, что готовы к такому шагу, но Россия игнорирует инициативу.

📗 Ділова Одеса Телеграм📘 Facebook📙 Сайт

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
7 мая 2024