Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

ЄС може запровадити санкції проти суден, які доставляють до Росії зброю КНДР

newssky.com.ua

ЄС може запровадити санкції проти суден, які доставляють до Росії зброю КНДР

Лідери КНДР и Росії Кім Чен Ин та ВОлодимир Путін

За інформацією джерел видання, ЄК запропонує санкції не лише проти суден, які доставляють озброєння, а й проти танкерів, які порушують встановлену “Великою сімкою” граничну ціну на російську нафту.

Такі заходи можуть включити до 14-го пакету антиросійських санкцій Євросоюзу. Єврокомісія вже завершує його підготовку.

У Reuters уточнюють, що до санкційного списку хочуть додати 40 компаній. Серед них – російські компанії, які купують зброю для своєї армії, а також компанії з третіх країн, які продали Росії електроніку, напівпровідники та мікросхеми. Такі компанії базуються в Об’єднаних Арабських Еміратах, Киргизстані, Туреччині та Китаї.

Джерела видання розповіли, що цього тижня Єврокомісія проведе неофіційні переговори з країнами ЄС перед тим, як виносити пакет санкцій на розгляд Ради ЄС.

Варто зауважити, що Північна Корея активно підтримує Росію у війні проти України. КНДР надає окупантам своє озброєння.

Зокрема, на початку року у Білому домі розповіли про те, що Північна Корея надала росіянам свої балістичні ракети. Їх уже неодноразово використовували для ударів по території України.

Ще 16 лютого генпрокурор України Андрій Костін розповів про те, що росіяни застосували для ударів по українській території щонайменше 24 північнокорейські балістичні ракети.

Читайте також на Newssky «Сенат США схвалив законопроект про допомогу Україні» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
5 мая 2024