Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Майже два мільйона гривень збитків: на Миколаївщині продовжують фіксувати правопорушення на воді

korabelov.info

Майже два мільйона гривень збитків: на Миколаївщині продовжують фіксувати правопорушення на воді

Відмінна робота поліції на воді та рибоохоронного патрулю разом із співробітниками Державної екологічної служби впродовж квітня призвела до значних результатів у боротьбі з незаконним рибальством в Миколаївській області.

Про це повідомляє 25 квітня 2024 року відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Так, з 1 квітня правоохоронці вже провели 50 рейдів на водоймах області. У правопорушників вилучили майже 900 особин різних видів риб, здебільшого це був карась, судак та бичок, 14 заборонених знарядь лову (сітки та інші риболовецькі снасті), 2 човна та автотранспорт.

Наразі триває досудове розслідування відносно трьох фігурантів за статтею 249 Кримінального кодексу України. Крім того, за порушення правил рибальства складено 10 адміністративних протоколів за статтями 85, 88-1 та 85-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За попередніми підрахунками внаслідок протиправних дій правопорушники завдали державі збитків на суму майже два мільйона гривень.

Правоохоронці нагадують рибалкам, що заборона у зв’язку з нерестом триває до 16 червня. У цей час законодавство дозволяє лише любительський лов. Тільки в межах населеного пункту з берега, і виключно однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком. Також суворо забороняється пересування на водоймах всіх плавзасобів, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
5 мая 2024