Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

F-16 для України. У Франції українські льотчики почали підготовку до польотів

newssky.com.ua

F-16 для України. У Франції українські льотчики почали підготовку до польотів

Ілюстративне фото

За даними видання, українські льотчики навчатимуться так само як і льотчики французьких ВПС, але за вдвічі менший проміжок часу.

«Заняття відбуватимуться на тренажерах, а також на літаках Alpha Jet, які були зняті з озброєння і замінені на нові Pilatus PC-21. Студенти-пілоти повинні будуть налітати 80 годин перед початком навчання на F-16», — зазначило видання.

Після підготовки, яка триватиме близько шести місяців, льотчики пересядуть на F-16 і навчатимуться у США або в одній з європейських країн. Разом з тим команди техніків, зокрема механіків, швидше за все, навчатимуться в США.

Як зазначає видання, очікується, що екіпажі будуть готові не раніше кінця 2024 року, або навіть на початку 2025-го. За цей час також мають виготовити озброєння, яким оснащують винищувачі.

Читайте також на Newssky «Єврокомісія передала Україні €1,5 мільярда в рамках програми Ukraine Facility» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
4 мая 2024