Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Європарламент: «Вибори путіна» не можна вважати легітимними – Резолюція

mig.com.ua

Європарламент: «Вибори путіна» не можна вважати легітимними – Резолюція

Як передає кореспондент Укрінформу, резолюцію підтримала 493 депутати, 11 висловились «проти» та 18 утримались.

Парламент закликає держави-члени Євросоюзу та міжнародне співтовариство не визнавати результати президентських виборів у росії легітимними.

«Оскільки вони були проведені на незаконно окупованих територіях України і навіть всередині росії не були ні вільними, ні справедливими, не відповідали основним міжнародним виборчим стандартам, а отже, не мали демократичної легітимності», – йдеться в тексті резолюції.

Європарламент підкреслює, що «так звані президентські вибори в росії проходили в атмосфері страху та репресій, а також у контексті незаконної, неспровокованої та невиправданої агресивної війни проти України».

«Закликаємо обмежити відносини з путіним питаннями, необхідними для регіонального миру, а також гуманітарними та правозахисними цілями, наприклад обміном ув’язнених, поверненням депортованих дітей в Україну або закликом до звільнення політичних в’язнів», – зазначається в резолюції.

У ній також підкреслюється, що проведення виборів на тимчасово окупованих росією територіях України, а саме в Автономній Республіці Крим, місті Севастополь і частинах Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей, є явним порушенням українського суверенітету та виразним порушенням міжнародного права, зокрема Статуту ООН.

Депутати також висловили жаль з приводу того, що «прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вирішив порвати з ЄС і привітати путіна з його фіктивним переобранням».

https://www.ukrinform.ua/rubric-world/3856716-vibori-putina-ne-mozna-vvazati-legitimnimi-evroparlament.html

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
5 мая 2024