Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

"Людей багато, роботи мало", - Кім про економічні проблеми області

korabelov.info

Людей багато, роботи мало, - Кім про економічні проблеми області

До Миколаївської області повернулись майже всі мешканці, про це повідомив 24 квітня 2024 року начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім в інтерв’ю для YouTube-каналу «Фабрика новин».

Наразі в області перебуває 1 мільйон 100 тисяч людей (більше 100 тисяч переселенців із Херсонської області), однак не всі з цих людей мають можливість працевлаштуватись оскільки існує дефіцит робочих місць на Миколаївщині.

“Бізнес оживає дрібний і малий. Людей дуже багато, більше 1 мільйона 100 тисяч в області. З 1 мільйона 150 тисяч, що були. Тобто повернулись, компенсували 100 тисяч переселенці з Херсону. Людей багато, роботи мало, але всі хочуть жити в своєму регіоні, там, де їх дім. Але порівнюючи податками, які платять бізнес та люди в нашій області – нам дуже важко. В нас не працюють порти, в нас ускладнена логістика, в нас обстріли. В таких умовах працювати просто важко”.

Як зазначив Віталій Кім більшість підприємств наразі перемістились у інші більшбезпечніші регіони:

“Багато підприємств релоковані, вони платять гроші, податки в інших регіонах. Нам важко… Херсонщина наразі найбільше потерпає, але наш регіон теж страждає”.

Також через військові дії існує проблема в аграрному секторі:

“Порти не працюють, погані ціни, логістика – черги, все це ускладнює життя фермерів. Фермери виживають їм потрібна допомога – дотації і від держави, і від іноземних партнерів, але це ситуацію не рятує”.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
4 мая 2024