Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Предстоятель ПЦУ зустрівся із авторкою книги, яка розвінчує російську пропаганду

mig.com.ua

Предстоятель ПЦУ зустрівся із авторкою книги, яка розвінчує російську пропаганду

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 23 квітня 2024 року зустрівся у своїй резиденції – Митрополичому домі з Мариною Траттнер, яка в архівах Швеції досліджує історичні документи, що стосуються історії України, та у співпраці з істориками випустила книгу «Скарби шведських архівів».

Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви обговорив з пані Мариною важливість дослідження справжньої історії України та віднайдення до цього невідомих широкому загалу історичних документів, які спростовують російську пропаганду й викривають намагання ворога привласнити наше історичне коріння.

Дослідниця розповіла Митрополитові, що у шведських архівах уже опрацьовано понад 30 тисяч сторінок документів, які стосуються України, і аналіз письмових пам’яток з погляду українського державотворення буде активно продовжуватися.

На завершення зустрічі Митрополит Епіфаній подякував Марині Траттнер за її працю та відзначив її медаллю «За жертовність і любов до України».

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
4 мая 2024