Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Боррель: Перші снаряди з чеської ініціативи будуть в Україні в кінці травня-на початку червня

newssky.com.ua

Боррель: Перші снаряди з чеської ініціативи будуть в Україні в кінці травня-на початку червня

Голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель

Боррель зауважив, що багато країн приєдналися до чеської ініціативи і «перші поставки можуть бути наприкінці травня-на початку червня».

«І багато країн висловили готовність брати участь у німецькій ініціативі (з пошуку систем ППО. — Ред.) задля координації і просування зусиль із посилення української ППО», — додав Жозеп Боррель.

Він зазначив, що низка країн висловили готовність зробити конкретні внески за обома напрямками.

«Ці завдання — більше ППО і більше снарядів калібру 155 мм — залишаються нашим пріоритетом», — сказав головний дипломат ЄС.

Нагадаємо, в середині квітня прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала казав, що Чехія вже уклала контракти на постачання 180 тисяч артилерійських боєприпасів для України й наразі працює над контрактуванням ще 300 тисяч.

Згодом він заявив, що потенційно за рік для України таким чином можна закупити 1,5 млн артилерійських снарядів.

Читайте також на Newssky «Латвія готова передати Україні систему ППО малої дальності» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
3 мая 2024