Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

В Індії розпочалося голосування на найбільших у світі виборах

mig.com.ua

В Індії розпочалося голосування на найбільших у світі виборах

Триватиме воно шість тижнів, повідомляє Укрінформ із посиланням на АР.

У п’ятницю голосування стартувало у 21 штаті з 29-ти, від Гімалайських гір до тропічних Андаманських островів.

Виборці почали шикуватися в черги до дільниць за кілька годин до їх відкриття, о 7-й ранку, щоб проголосувати до настання денної спеки.

Голосування проходитиме поетапно впродовж 44 днів у всіх штатах та територіях і завершиться 1 червня, після чого відбудеться підрахунок голосів.

4 червня оголосять результати, за якими партії-учасниці перегонів розділять між собою 543 місця в нижній палаті парламенту.

Ці вибори вважаються одними з найбільш значущих в історії сучасної Індії, оскільки їх результати стануть перевіркою меж політичного домінування прем’єр-міністра Нарендри Моді. Якщо його партія переможе, він стане другим після Джавахарлала Неру лідером Індії, який збереже владу на третій термін.

За результатами більшості опитувань прогнозують перемогу Моді та його індуїстської націоналістичної партії “Бхаратія Джаната”, які протистоять широкому опозиційному альянсу INDIA із понад 20 партій на чолі з Індійським національним конгресом і потужними регіональними політсилами.

Опозиція до виборів відмовилась визначати кандидата на пост глави уряду, пообіцявши зробити це у разі перемоги.

https://www.ukrinform.ua/rubric-world/3854252-v-indii-rozpocalosa-golosuvanna-na-najbilsih-u-sviti-viborah.html

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
3 мая 2024