Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

В Україні та світі 19 квітня – День поезії і творчого мислення

mig.com.ua

В Україні та світі 19 квітня – День поезії і творчого мислення

ДЕНЬ 786-й РОСІЙСЬКОЇ АГРЕСІЇ – DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

19 квітня в Україні і світі святкують День поезії і творчого мислення. Натхненне свято, яке створене для вшанування людей з творчим мисленням.

/newsdaily.org.ua

Творчі люди – це люди мистецтва, нерідко поетичного. Вони здатні до нетипових рішень, бачать предмети і явища не так, як інші. Творчі люди часто є людьми мистецтва. Нерідко це поети чи письменники.

Люди з творчим мисленням здатні до нетипових рішень; до бачення явищ, проблем, предметів під особливим кутом; такі особистості сприймають світ за допомогою творчої уяви, що допомагає їм продукувати оригінальні ідеї. Творче мислення неможливе без високого інтелекту, широкого кругозору, власного досвіду, відкритості новим знанням тощо.

Також 19 квітня День часнику (Часниковий день). Цього дня вшановують дуже корисну рослину з сімейства цибулевих, яку вирощують по всьому світу.

Його вирізняє пікантний смак та виражений аромат, який важко сплутати з чимось іншим. Окрім слугування в кулінарії, часник також виконує роль медичного помічника: рослина має противірусну та імуностимулюючу дію, допомагає при коліті, гіпертонії, нормалізує рівень холестерину тощо. Часник містить велику кількість мікроелементів та вітамінів, необхідних для організму.

Активне використання часнику розпочалось ще 5 тисяч років тому. Поширена думка про те, що запах рослини відлякує злу силу, тому голівки часнику нерідко слугували амулетом у наших прадідів.

А ще 19 квітня День проліска, або День підсніжника. Ранні та ніжні провісники весни, які першими з’являються після того, як з ґрунт сходить сніг. Саме тому вони і приваблюють своїми тендітними пелюстками і свіжою зеленню.

/krivbass.city/news/view/19-kvitnyaden-pidsnizhnika

Історія цієї дати починається з 1984 року в Англії, де вперше було засновано це свято. Причина в тому, що проліски дуже популярні там, і до них ставляться дуже бережно. Англійцям підсніжник відомий під назвою «снігова сережка» або «снігова краплина», німцям – як «сніговий дзвіночок», а у нас його називають підсніжником за ранню появу на ґрунті після зими.

19 квітня – Міжнародний день котолюбки. За часів середньовічної Європи любов жінки до кішок викликала підозри. До таких пані ставилися з недовірою, їх часто звинувачували в тому, що вони відьми і водяться з “нечистою силою”.

Як назвати дитину, яка народилася 19 квітняІменини: Віктор, Георгій, Єгор, Іван, Семен, Ян, Мотрона.

Талісманом людини, народженої 19 квітня, є лазурит.

Камінь синього кольору. В давнину вірили, що лазурит символізує чистоту помислів і щирість душі.

Цього дня народилися:

Пам’ятні дати і події 19 квітня

Джерела:

https://tsn.ua/other/yake-zavtra-19-kvitnya-svyato-vse-pro-cey-den-yake-cerkovne-svyato-scho-ne-mozhna-robiti-2556646.html

daytoday.ua/19-kvitnia/

www.dilovamova.com/index.php?page=10&month=04&day=19

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
2 мая 2024