Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Боррель заявив, що Росія повинна залишити ЗАЕС

newssky.com.ua

Боррель заявив, що Росія повинна залишити ЗАЕС

Голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель

Боррель зазначив, що безрозсудна атака безпілотників на Запорізьку АЕС збільшує ризик небезпечної ядерної аварії, і такі атаки потрібно припинити.

Він висловив повну підтримку гендиректору Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаелю Гроссі та самій МАГАТЕ.

«Росія має вийти із Запорізької АЕС», — зажадав Жозеп Боррель.

Нагадаємо, 7 квітня Гроссі заявив про щонайменше три прямі влучання в основні конструкції захисної оболонки реактора ЗАЕС у неділю.

Експерти МАГАТЕ були поінформовані ЗАЕС про те, що на території станції здетонував безпілотник.

Гроссі 8 квітня провів зустріч із міністеркою закордонних справ Румунії Лумініцею Одобеску під час візиту до Бухареста, де, зокрема, обговорив і ситуацію в Україні.

Запорізька АЕС окупована російськими військами, а через постійні російські обстріли, в яких Москва звинувачувала Україну, не раз відмикалася від української енергомережі.

Читайте також на Newssky «Rheinmetall передасть Україні 20 БМП Marder» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
2 мая 2024