Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Україна відновила перевезення контейнерів Чорним морем

newssky.com.ua

Україна відновила перевезення контейнерів Чорним морем

Ілюстративне фото

Першопрохідцем став T Mare під прапором Панами. Він уже вирушив у зворотний шлях до Констанци.

Поки що це не повноцінне спеціалізоване судно, а так званий фідер, що здійснює чартерні рейси між Констанцою і портами Великої Одеси, зазначає видання.

Контейнерні перевезення до цього в обмеженому обсязі здійснювалися через дунайські порти Одеської області.

У середині березня заступник міністра інфраструктури Юрій Васьков казав, що перші контейнерні перевезення українським морським коридором можуть відбутися протягом двох-трьох тижнів.

У лютому український морський коридор вийшов на рекордний обсяг експорту та імпорту — 8 млн тонн, з яких 60-65% припало на агропродукцію, тоді як решта — руда, метали, імпорт добрив. Поновлення контейнерних та поромних перевезень додасть ще щонайменше 20% до обсягів перевезень, прогнозував Васьков.

У січні 2024 року Україна вийшла на рекорд за часи широкомасштабного вторгнення за показниками фізичних обсягів експорту — 12 млн тонн продукції, що лише на 2 млн тонн менше, ніж у довоєнному січні 2022 року. З них 8,7 млн тонн було вивезено морським транспортом. Через порти Великої Одеси — 6,3 млн тонн вантажів.

Читайте також на Newssky «Австрія виділить €2 млн на гуманітарні проєкти в Україні» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
2 мая 2024

Другие новости

Больше новостей