Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Литва закупить для України три тисячі FPV-дронів

newssky.com.ua

Литва закупить для України три тисячі FPV-дронів

Ілюстративне фото

Литва закупить для Збройних сил України три тисячі FPV-дронів вартістю близько двох мільйонів євро. Про це повідомила на спільному брифінгу з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем очільниця литовського уряду Інґріда Шимоніте у п’ятницю, 5 квітня, у Вільнюсі.

Вона висловила сподівання, що вже цього року безпілотники литовського виробництва надійдуть Збройним силам України. Крім того, Вільнюс розпочинає програму реабілітації поранених українських військових, в межах якої розбудовуватиме необхідну інфраструктуру у Львові, Дніпрі та Житомирі. На реалізацію ініціативи Литва спрямовує близько 15 мільйонів євро, сказала Шимоніте та запросила інших донорів підтримати програму.

«Ми маємо і надалі допомагати українським військовим на фронті, тому Литва виділила 35 мільйонів євро на чеську ініціативу із закупівлі боєприпасів», — зазначила прем’єрка.

Загалом, за її словами, Литва надала Україні більше мільярда євро допомоги, половина з якої — військова.

Шмигаль: Литва підтримує «формулу миру» і євроінтеграційні прагнення УкраїниЯк зазначив очільник українського уряду Денис Шмигаль за підсумками зустрічі, Литва також бере активну участь у відновленніУкраїни й виділить ще п’ять мільйонів євро на освіту та 12 мільйонів євро на допомогу ветеранам, відбудову шкіл та дитсадків, облаштування укриттів.

«Високо цінуємо готовність Литви брати участь у реалізації „формули миру“ президента Володимира Зеленського та її сприяння в європейській та євроатлантичній інтеграції України», — написав Шмигаль у Telegram.

Крім того, він відзначив «чітку позицію» Литви щодо блокування імпорту в ЄС російської та білоруської агропродукції, а також лідерство на санкційному треці. За словами Шмигаля, на зустрічі також лунала пропозиція заборонити авіатранзит до РФ та Білорусі.

«Ця ініціатива покликана обмежити економічний потенціал агресора, а також посилити санкційний тиск на ворога», — наголосив Шмигаль.

Читайте також на Newssky «Україна і Латвія вже найближчим часом будуть спільно виробляти дрони» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
2 мая 2024