Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Мін’юст Австрії посилить законодавство про шпигунство після затримання агента РФ

newssky.com.ua

Мін’юст Австрії посилить законодавство про шпигунство після затримання агента РФ

Прапор Австрії

Австрія хоче, щоб шпигунство на користь іноземних спецслужб каралося не тільки в тому разі, якщо воно спрямоване проти австрійських інтересів.

Мін’юст хоче розширити поняття шпигунства. Міністр Задіч розповіла, що чинні «прогалини» в законодавстві необхідно закрити.

«Ми маємо забезпечити, щоб уся шпигунська діяльність в Австрії була карана, незалежно від того, проти кого вона спрямована», — додала глава Мін’юсту.

Відповідний проєкт уже розробляється і міністр очікує швидкого ухвалення рішення.

Шпигунство за ООН не карається в АвстріїУ Відні розташовані штаб-квартири численних міжнародних організацій, таких як ООН, ОБСЄ та ОПЕК, а також безліч дипломатичних місій.

«При цьому в силу сформованої правової ситуації Австрія вважається відносно безпечним „місцем роботи“ іноземних розвідок і спецслужб», — пише видання.

У цій країні наразі караються тільки ті, хто шпигує за органами влади Австрії, а не ті, хто робить це щодо ООН.

Днями повідомлялося, що у Відні заарештували колишнього офіцера Федерального відомства із захисту конституції та боротьби з тероризмом.

Щодо нього прокуратура Відня розслідує зловживання службовим становищем і ведення таємної розвідки на шкоду Австрії.

Потім канцлер Австрії Карл Нехаммер вирішив скликати Раду національної безпеки на 9 квітня. Причиною цього став нещодавній арешт російського шпигуна в країні.

Читайте також на Newssky «Іноземні готельні оператори зацікавились купівлею двох готелів в центрі Києва» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
2 мая 2024