Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Україна і Латвія вже найближчим часом будуть спільно виробляти дрони

newssky.com.ua

Україна і Латвія вже найближчим часом будуть спільно виробляти дрони

Ілюстративне фото

«Ми обговорили також як надати нового імпульсу в організації спільного виробництва снарядів калібру 155-мм в Латвії, або на спільних підприємствах. Впевнений скоро ми побачимо результати таких перемовин. Окремо хочу подякувати Латвії за ефективне лідерство в коаліції дронів, де ми очікуємо, що вже найближчим часом запустимо спільне виробництво безпілотників для потреб ЗСУ», — заявив Шмигаль під час спільної прес-конференції.

Він підтвердив надзвичайно високі характеристики дронів, виготовлених в Латвії, які дуже якісно себе проявляють. За його словами, сторони також домовилися, що цьогоріч чергова кількість українських воїнів зможе пройти лікування в Латвії.

Крім того, Шмигаль відмітив, що обсяг військово-технічної допомоги від Латвії вже перевершили 1% від ВВП країни. За його словами, це надзвичайний прояв дружби та солідарності.

4 квітня стало відомо, що Латвія вже цього місяця готує новий пакет військової допомоги для України, передасть партію дронів та надасть кошти у чеську ініціативу щодо закупівлі боєприпасів для України.

Раніше повідомлялося, що з початку повномасштабної війни Естонія виділила Україні військову допомогу на суму більш ніж 520 млн євро. Це складає приблизно 1,4% від естонського ВВП.

Читайте також на Newssky «Латвія виділила новий пакет допомоги Україні» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
2 мая 2024

Другие новости

Больше новостей