Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

В країнах ЄС заморозили понад €240 млрд російських активів

newssky.com.ua

В країнах ЄС заморозили понад €240 млрд російських активів

Ілюстративне фото

Він зазначив, що ЄС продовжує працювати над тим, щоб заморожені російські активи були направлені на відшкодування збитків Україні, які завдала Росія. За його словами, дискусії з цього питання тривають, зокрема, як щодо приватних, так і державних активів РФ.

Як сказав єврокомісар, в країнах Європи заморожено 37 млрд євро приватних активів росіян та близько 200-208 млрд євро державних активів Росії.

Також він очікує, що буде швидко ухвалене рішення про використання надходжень від знерухомлених російських активів. Йдеться про 2-3 млрд євро на рік.

Нагадаємо, у вівторок, 2 квітня, офіційно запрацював Міжнародний реєстр збитків. У «Дії» з’явилася можливість подати заявку про знищену нерухомість.

Головний офіс знаходить у Гаазі, а у Києві 22 березня відкрили сателітний офіс Реєстру.

Також вчора у Гаазі відбулася конференція «Відновлення справедливості для України». За підсумками була ухвалено декларацію про ідею створення спецтрибуналу для Росії за злочини, які були скоєні проти України під час загарбницької війни. Документ підтримали 44 країни.

Читайте також на Newssky «Спецпредставниця США Пенні Пріцкер вперше відвідала Львів і пообіцяла підтримувати Україну» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
2 мая 2024

Другие новости

Больше новостей