Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Південна Корея запровадила санкції щодо двох російських компаній

newssky.com.ua

Південна Корея запровадила санкції щодо двох російських компаній

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль

Як заявляє МЗС Південної Кореї, під санкції потрапили судна Lady R і Angara, які «перевозили контейнери з військовими вантажами», російські компанії «Интеллект» і «Содействие» та їхні представники.

За даними Сеула, два кораблі перевозили велику кількість контейнерів і перевозили військові вантажі між Росією та Північною Кореєю.

Обмеження набудуть чинності 3 квітня.

У березні Південній Кореї заявили, що КНДР поставила Росії 7000 контейнерів з боєприпасами. Проте, за даними Держдепу США, було щонайменше 10 000 контейнерів, які вирушили з КНДР до Росії.

У січні сім членів Ради безпеки ООН, серед яких була Південна Корея, звинуватили Росію в тому, що вона зловживає своїм становищем постійного члена Радбезу, купуючи північнокорейські ракети й атакуючи ними Україну в порушення резолюцій ООН.

Хоча Росія й КНДР заперечують постачання балістичних ракет для використання Кремлем у війні в Україні, Державний департамент США ідентифікував компанії й осіб, причетних до перевезення балістичних ракет КНДР і повʼязаних із ними вантажів наприкінці листопада 2023 року і запровадив проти них санкції.

Також Державний департамент заявив, що Північна Корея порушує ембарго ООН на постачання зброї, а на спеціальному засіданні Ради безпеки ООН представник Південної Кореї заявив, що КНДР використовує Україну як полігон, щоб випробовувати свої ракети.

Читайте також на Newssky «Болгарія і Румунія приєдналися до Шенгенської зони, але поки з обмеженнями» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
2 мая 2024