Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

У Німеччині розслідують причетність співробітників Siemens до порушення кримських санкцій

newssky.com.ua

У Німеччині розслідують причетність співробітників Siemens до порушення кримських санкцій

Ілюстративне фото

Наразі прокуратура висунула обвинувачення п’ятьом чоловікам, причетним до незаконного постачання газових турбін Siemens до Криму в 2017 році, серед них і нинішній співробітник Siemens.

Загалом четверо німців і один швейцарець сприяли продажу чотирьох газових турбін російській держкомпанії, знаючи, що вони зрештою опиняться в Криму, який був анексований Росією у 2014 році, що є порушенням ембарго.

За даними прокуратури, турбіни вартістю 111 мільйонів євро були вивезені до Санкт-Петербурга через порт Гамбурга в період з листопада 2015 року по січень 2016 року. Замість того, щоб встановити їх на півдні Росії, як було домовлено, російський замовник Siemens встановив їх на двох нових електростанціях у Севастополі та Сімферополі, які забезпечують енергопостачання окупованого Криму. Обвинувачені знали, куди саме призначались турбіни.

Підрозділ Siemens Gas Turbine Technologies, спільне підприємство з російськими «Силовими машинами», було додано до Siemens Energy під час поділу Siemens у 2020 році та продано наприкінці 2022 року після нападу Росії на Україну.

Siemens, і Siemens Energy відповіли, що вважають себе жертвою свого російського клієнта «Технопромекспорт» (ТПЕ), але співпрацюють зі слідчими. Натомість п’ятеро обвинувачених заперечують звинувачення.

Нагадуємо:

Раніше повідомлялось, що російська структура Siemens AG ТОВ «Системс» (колишнє ТОВ «Сіменс») планувала у лютому 2024 року ініціювати процедуру добровільної ліквідації.

Читайте також на Newssky «У Литві хочуть збільшити поставки дронів в Україну. Парламент схвалив важливий закон» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
27 апреля 2024

Другие новости

Больше новостей