Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Військовий аналітик пояснив, що означають ядерні погрози Путіна

planetanovosti.com

Військовий аналітик пояснив, що означають ядерні погрози Путіна

Путін / фото: bastion.tv

Путін прагне зберегти загрозу ядерної конфронтації у центрі уваги західних лідерів, щоб стримати подальшу військову підтримку України Заходом. Цим можна пояснити заяви Путіна про базування ядерної зброї на території Білорусі.

Про це розповів військовий аналітик Шон Белл, пише видання Sky News.

Рішення Володимира Путіна про розгортання тактичної ядерної зброї в Білорусі потрапило на шпальта газет усього світу, але військова перевага передового базування ядерної зброї є обмежена, нагадує видання.

Щодо нещодавньої заяви Путіна про розміщення тактичної ядерної зброї в Білорусі, то таке базування матиме обмежені військові переваги для Росії. Зазначається, що міжконтинентальні балістичні ракети мають практично необмежену дальність дії, тому перекидання ядерної зброї на територію Білорусі не продиктоване військовою необхідністю. Однак, в такий спосіб, на думку медіа, Росія забезпечить “ядерний щит” для Білорусі.

У виданні наголошують, що головна мета путінських маневрів з ядерним озброєнням полягає у збереженні всюдисущої загрози ядерної конфронтації в центрі уваги західних лідерів, щоб стримувати подальшу військову підтримку України з боку Заходу.

Шон Белл зазначив, що чергове брязкання Путіна ядерною зброєю можуть бути ще одним прикладом брехні, який може мати наслідки. Військовий аналітик нагадав історію про хлопчика-пастуха, який кілька разів кричав про вовка, і коли вовк і справді з’явився, то хлопчику ніхто не повірив, а вовк скориставшись моментом перерізав все стадо.

Белл наголосив, що весняний контрнаступ України може загрожувати окупованому Росією Криму, що має важливе значення для Путіна. Очікується, що це змусить Путіна посилити свою ядерну риторику та може навіть привести ядерну зброю в бойову готовність.

За думку аналітика, зараз важко уявити будь-які обставини, за яких Путін може застосувати ядерну зброю, адже йому є багато що втрачати. Втім, Путін чітко дав зрозуміти, що має намір поставити загрозу ядерної війни в центр конфлікту. Це означає, що очільник Кремля може дійти висновку, що для досягнення своїх цілей йому потрібно зробити дещо більше, ніж просто погрожувати, вважає Шон Белл.

Лукашенко шукає способи вивести з Білорусі російські війська

У Пентагоні розповіли, коли могли б передати Україні F-16

Міністр оборони Британії назвав втрати Росії в Україні

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
18 мая 2024