Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

У Пентагоні розповіли, коли могли б передати Україні F-16

planetanovosti.com

У Пентагоні розповіли, коли могли б передати Україні F-16

F-16 / фото: УНИАН

В майбутньому українська сторона може отримати американські літаки IV покоління F-16. Проте зараз важливо сфокусуватися на забезпеченні України системами ППО, ракетами та бронетехнікою.

Таку думку висловив глава Пентагону Ллойд Остін під час слухань у комітеті Збройних сил Сенату США.

За словами міністра оборони США, у майбутньому ЗСУ обов’язково отримають американські винищувачі, однак зараз цей вид зброї не на часі і не допоможе Україні у поточній фазі війни.

“Стосовно F16: якщо таке рішення буде ухвалено, то аби передати їх знадобиться близько 18 місяців. Але це не допоможе ЗСУ в поточній фазі бойових дій. Чи можуть українці отримати такі спроможності колись у майбутньому? Ми всі вважаємо, що так”, – розповів міністр оборони США і додав, що відправити України можуть не виключно винищувачі F-16, а й інші літаки четвертого покоління.

Остін підкреслив, що США ведуть постійну роботу з партнерами й союзниками, аби Україна була військово забезпечена всім необхідним. Дотепер, на думку глави Пентагону, для українських сил вирішальну роль відіграють системи ППО, засоби вогневого ураження дальньої дії та бронетехніка.

“Чого вони найбільше потребують уже зараз – це засоби протиповітряної оборони. Це є критично важливою потребою на полі бою. Їм також необхідні засоби вогневого ураження далекої дії та бронетехніка”, – зазначив очільник Пентагону.

Остін висловив впевненість, що постачання в Україну такого озброєння та проведення навчань для української армії здатні змінити ситуацію на полі бою в найближчій перспективі.

Нагадаємо, на минулому тижні Словаччина відправила в Україну перші чотири винищувачі радянського виробництва МіГ-29. Загалом уряд Словаччини погодив передачу Києву 13 таких літаків. Кілька винищувачів МіГ-29 пообіцяла надати і Польща, втім поки Варшава офіційно не повідомила строки та кількість літаків, що планується до відправки.

Міністр оборони Британії назвав втрати Росії в Україні

У США оцінили шанси ЗСУ на проведення весняного контрнаступу

У WSJ розповіли, чим Росія платить Ірану за дрони

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
18 мая 2024