Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Міністр оборони Британії назвав втрати Росії в Україні

planetanovosti.com

Міністр оборони Британії назвав втрати Росії в Україні

Втрати Росії в Україні / фото: Генштаб ЗСУ

Хоча перші британські танки вже прибули в Україну, їх зарано використовувати у боях. Для цього нашим військовослужбовцям треба пройти належну підготовку і тренування.

Таку думку висловив міністр оборони Великобританії Бен Уоллес, пише видання Sky News.

Очільник британського Міноборон підтвердив, що перші танки прибули в Україну, маючи на увазі 14 основних бойових танків Challenger 2. Однак він зазначив, що перш ніж українські сили будуть готові використовувати їх в бою, їм “належить ще пройти досить значну підготовку”.

Вони повинні діяти разом з німецькими бойовими машинами піхоти Marder у складі бригади або бойової групи, яка збирається, щоб об’єднати різне озброєння і прорвати укріплені позиції Росії.

“У той же час їх (українському військовому) керівництву необхідно вправлятися і тренуватися в бойових діях на рівні бригади або бойової групи – битися на манер НАТО або на західний лад”, – сказав Уоллес, виступаючи на прес-конференції зі своїм шведським колегою у Лондоні.

На питання, коли і на яких напрямках має розпочатися український контрнаступ, Бен Уоллес не відповів.

“Я не можу робити припущення про те, коли, де і як може статися [український] наступ, але я думаю, що не секрет, що Україна прагне почати процес відкидання російських військ”, – додав він.

Щодо втрат Росії у війні, то за останніми оцінками США, понад 220 тисяч російських військовослужбовців і найманців були знищені або поранені в Україні. Зважаючи на такі цифри та дані розвідки по ситуації на полі бою, Уоллес заявив, що російські війська “практично не просуваються вперед” і “несуть величезні втрати”.

“У російських сил в даний час є деякі дійсно серйозні і глибокі системні проблеми в їх зусиллях. За останніми оцінками США, які я бачив, цифри втрат становлять понад 220 000 чоловік убитими або пораненими”, – сказав Уоллес.

За даними Генштабу загальні бойові втрати противника з 24.02.2022 по 30.03.2023 становлять 172900 осіб, з них кількість ліквідованих за минулу добу становить 560 російських окупантів.

У США оцінили шанси ЗСУ на проведення весняного контрнаступу

У WSJ розповіли, чим Росія платить Ірану за дрони

У Росії погрожують знищити США «унікальною зброєю»

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
18 мая 2024