Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Вчені знайшли гігантський океан в надрах Землі

planetanovosti.com

Вчені знайшли гігантський океан в надрах Землі

Ядро Землі / фото: pixabay.com

Звідки з’явилася вода на Землі? Якщо думаєте, що з космосу, то помиляєтеся. Вчені провели експеримент і довели, що початок океанам дав підземний резервуар з Н2О.

Про це повідомляє IFLScience.

Виявляється, що вода була в Землі. Один гігантський резервуар прорвався на поверхню і від цього утворилися океани. Вперше до такого висновку вчені прийшли ще у 2014 році. Тоді вони вивчали швидкість хвиль на різних глибинах і зрозуміли, що під землею є не тільки підземні течії. На великій глибині розташовується величезний резервуар з водою. Саме він і є прабатьком всіх сучасних океанів і тих, що були в минулому.

Група американських дослідників використала 2000 сейсмометрів для дослідження глибин Землі. Вони вивчили понад п’ятсот землетрусів, аналізували їх, щоб зрозуміти, які хвилі виходять від твердих порід, а які ні.

Після дослідження вони дійшли висновку, що на глибині приблизно 700 км у так званій “перехідній зоні” є рингвудит. Як відомо, ця гірська порода утворюється тільки під сильним тиском. За весь час, що вчені досліджують надра Землі, вдалося знайти тільки один крихітний алмаз цього рингвудита. Також його раніше знаходили в метеоритах.

Особливість породи в тому, що вона складається з води, яка є в молекулярній структурі мінералів. Рингвудит, немов губка вбирає в себе Н2О і може містити до 1,5% рідини. Вчені кажуть, що навіть якщо води в породі всього 1%, то це мінімум в три рази більше, ніж всі океани разом узяті сьогодні. Це дослідження доводить, що Н2О на нашій планеті з’явилося з надр Землі, а не з космосу, як раніше припускали вчені.

У Єгипті знайшли тисячі муміфікованих голів

Вчені розповіли, що буде, якщо не спати кілька днів

NASA повідомило про ризик зіткнення Землі з астероїдом

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
23 мая 2024