Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Який майонез корисніший — домашній чи покупний

planetanovosti.com

Який майонез корисніший — домашній чи покупний

Салат з майонезом / фото: pixabay.com

Багато хто думає, що вся їжа, приготована вдома, смачніша і корисніша. Це стосується і соусів, наприклад, домогосподарки часто сперечаються про майонез. Кажуть, що домашній варіант має кращий аромат, смак, і менше консервантів. Чи так це насправді?

Про це повідомляє NIH.

Вчені кажуть, що користь від їжі залежить в першу чергу від якості продуктів. Також на це впливає кількість солі та цукру. Тому домашня їжа може бути менш небезпечна, ніж магазинний продукт.

У рецепті домашнього майонезу присутні такі інгредієнти:

Найбільша небезпека в сирому яйці, якщо воно не свіже або заражене сальмонельозом. Також домашній продукт псуватиметься швидше, ніж магазинний.

Рецепт майонезу придумав і розробив в 1756 році кухар герцога де Рішель’є. Одного разу йому на кухні потрібні були вершки, але тих просто ніде було дістати. Тоді він винайшов олійно-яєчну заправку. Напевно, цей соус популярний у всьому світі. Його додають в салати, в страви для запікання, в маринади і їдять просто з хлібом.

У цьому соусі міститься багато жирів, але це не так вже й погано. Майонез дійсно корисний. У ньому є рослинна олія, а вона багата на вітамін Е. Також в ньому є вітамін К. Потрібно все їсти в міру і не переборщити з добовим споживанням білків, жирів і вуглеводів.

Особливо небезпечний майонезний соус. Це такий собі сурогат. Він коштує дешевше звичайного майонезу в магазині. У нього жахливий склад, краще уникати таких продуктів в їжі. За своєю користю він недалеко пішов від маргарину, сирних продуктів та інших аналогів.

Як впоратися з безсонням – 5 дієвих способів

Хімік розповіла, який посуд найнебезпечніший на кухні

Арабіка та робуста: в чому особливість найпопулярніших видів кави

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
18 мая 2024