Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

В ISW назвали новий напрям, де може початися наступ Росії

planetanovosti.com

В ISW назвали новий напрям, де може початися наступ Росії

Російські військові / фото: DW

Темпи російських наступальних операцій навколо Бахмута, схоже, сповільнюються. Водночас росіяни активізувалися на нових напрямках. Проте це навряд чи сильно вплине на поле бою, оскільки загалом російський наступ на сході України наближається до кульмінації.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За підсумками 21 та 22 березня окупанти трохи просунулися на півдні Бахмута, тоді як сили ЗСУ провели контратаки на південно-західних та північно-західних околицях міста. При цьому в ISW кажуть, що нова можлива мета окупантів – Авдіївка, там, ймовірно, ворог може збільшити темпи наступу за рахунок умовної паузи під Бахмутом.

Разом з тим, аналітики вважають, що активізація окупантів на нових напрямках навряд чи сильно вплине на поле бою, оскільки загалом російський наступ на сході України наближається до кульмінації.

“Російські війська можуть розпочати або активізувати наступальні операції на нових напрямках, але ці операції, найімовірніше, не принесуть відчутних результатів, оскільки загальний весняний наступ росіян наближається до кульмінації”, – вважають в ISW.

Тим часом офіційний представник Ради нацбезпеки США Джон Кірбі 21 березня заявив, що російські та українські військові все ще віддають пріоритет операціям навколо Бахмута. Крім того, він зазначив, що ворог може спробувати здійснити ще один наступ і не виключено, що він буде на багатьох різних напрямках.

В звіті ISW цитують міноборони Великої Британії. У його аналізі оцінюють втрату наступального темпу російських сил у районі Бахмута. Припускають, що причиною цього може бути передислокування Міноборони РФ своїх підрозділів на інші напрямки.

Укладачі звіту зазначають, що російські війська зараз нарощують темпи наступу на іншому напрямку, зокрема навколо Авдіївки. Припускають, що військові РФ роблять це за рахунок своїх невдалих операцій в районі Бахмута і загальмованого наступу на Вугледар.

Росія планує змінити цілі ракетних атак — ГУР

У Криму по радіо оголосили про можливу евакуацію з півострова

Полковник ЗСУ назвав мету вибухів в окупованому Джанкої

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
18 мая 2024