Наш веб-сайт использует файлы cookie, чтобы предоставить вам возможность просматривать релевантную информацию. Прежде чем продолжить использование нашего веб-сайта, вы соглашаетесь и принимаете нашу политику использования файлов cookie и конфиденциальность.

Терапевтична гра Сила усмішки від Світлани Ройз: як дозволити собі радість

tvoymalysh.com.ua

Терапевтична гра Сила усмішки від Світлани Ройз: як дозволити собі радість

Коли ми бачимо щиру усмішку, то майже завжди відчуваємо нестримне бажання посміхнутися у відповідь. Так працює наша психіка. Але у складні часи усмішок навколо стає дедалі менше, все частіше на обличчях дорослих і дітей застигає є так звана «травматична маска»: вираз обличчя, що не виказує жодних емоцій.

«Коли люди не виражають емоцій, їм складно розрізняти їх в інших, гальмуються чи щезають прояви емпатії. А ще — діти поруч не відчувають емоційної залученості дорослих, яка так важлива й необхідна їм»

Новий проєкт «Сила усмішки» створила дитяча сімейна психологиня Світлана Ройз спільно з ГО «Смарт освіта». Це проста у використанні практика, на меті якої допомогти налагодити тілесний контакт, зцілитися емоційно і трохи підняти настрій собі і тим, хто поряд. Вправи можна використовувати в будь якому віці, вони підійдуть як дітям, так і дорослим.

В основі гри 12 шаблонів різних усмішок, які треба роздрукувати вирізати і прикріпити до палички. Далі все дуже просто і в одночас ефективно – усмішки на паличках требі підносити до обличчя, дивитися на себе в дзеркало, робити селфі. Далі можна використати власну фантазію або скористатися підказками, що прописані в інструкції, що додається до гри, наприклад: зробити фотодобірку чи колаж з різними усмішками, зібрати колекцію усмішок родини, друзів чи класу, використати шаблон усмішки, коли хочете передати свої почуття іншій людині тощо.

«Сила усмішки» - і весела гра, і мімічна гімнастика, і терапевтичний практикум. і повернення собі можливості дивитись на себе самого чи витримувати погляд інших (якщо ми граємо в парі чи групі), і можливість контакту та близькості, в інструкції є пропозиції – як грати з групами дітей, як грати самим» - каже Світлана Ройз.

Також в інструкції є схема м’язів обличчя, які авторка гри пропонує знайти у себе і спробувати їх напружувати та розслабляти, прислухаючись до відчуттів, які ці дії викликають. Ця практика допоможе покращити зв’язок з власним тілом, відчути розслаблення та «розморозити» відчуття.

У комплекті гри є плакат - пам'ятка почуттів «Коло емоцій», який автори пропонують роздрукувати та повісити в дитячій кімнаті чи групі садочку. Він допоможе дітям познайомитися з різноманітними емоціями та вчитися розрізняти їх.

Гра безкоштовна і доступна для скачування всім бажаючим за посиланням

  • Последние
Больше новостей

Новости по дням

Сегодня,
28 апреля 2024